Ν.Φίλης: Προσλήψεις 11.000 αναπληρωτών μέχρι τις 10 Οκτωβρίου

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Την πρόσληψη των πρώτων 11.000 αναπληρωτών σε σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής με καταληκτική ημερομηνία την 10η Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. 

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη δεύτερη φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, κάτι που μεταφράζεται σε 4.000 πιστώσεις για προσλήψεις μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τη στιγμή που κατά την πρώτη φάση, προσλήφθηκαν 3.700 αναπληρωτές, κυρίως από πιστώσεις του ΕΣΠΑ. Νομίζω ότι θα κερδίσουμε αυτή τη μάχη, να προχωρήσουμε στην πιο εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μέσα στον Οκτώβρη», ανέφερε.

Ως προς το ζήτημα του 23% ΦΠΑ στην εκπαίδευση, ο υπουργός Παιδείας δεσμεύθηκε ότι μέχρι τέλος Νοεμβρίου το αργότερο, θα έχει λυθεί.

Ο κ. Φίλης ρωτήθηκε για το θέμα που προέκυψε με την απεικόνιση στο βιβλίο της Γ’ Λυκείου γενικής παιδείας ενός χάρτη, στον οποίο αναφέρεται η ΠΓΔΜ ως Μακεδονία.

«Δεν θέλω να κάνω δηλώσεις που αφορούν την εκπαιδευτική διαδικασία» απάντησε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Υπάρχουν από το νόμο εκπαιδευτικά όργανα, τα οποία θα αντιμετωπίζουν τέτοια ζητήματα. Είναι, πάντως σαφές ότι η ΠΓΔΜ ιστορικά δεν συγκροτούσε το χώρο της Μακεδονίας και γεωγραφικά σίγουρα επίσης δεν συγκροτεί τον χώρο της Μακεδονίας από μόνη της.»

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τα στοιχεία που εμπεριέχονται στο δημοσιευμένο άρθρο με τις δηλώσεις του υπουργού αναφορικά με τον αριθμό των προσλήψεων και τις πιστώσεις είναι τουλάχιστον ανακριβή για να μην πω αστεία. Αυτή τη στιγμή έχουν γίνει δύο φάσεις προσλήψεων σε δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια εκπαίδευση, το σύνολο 2482 αναπληρωτές. Ο αριθμός αυτός βέβαια δεν καλύπτει ούτε στο ελάχιστον τις πραγματικές ανάγκες κενών στα σχολεία. Τώρα από που προκύπτει ότι κατά την πρώτη φάση προσελήφθησαν 3700 άτομα, αυτό μόνο ο υπουργός μπορεί να μας το απαντήσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here