Ν. Φίλης: Προσλαμβάνονται 21.000 αναπληρωτές, όταν πέρσι χωρίς κορονοϊό προσλήφθηκαν 40.000

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι για την ώρα προσλαμβάνονται 21.000 περίπου, όταν πέρσι χωρίς κορονοϊό προσλήφθηκαν 40.000 με πόρους και προετοιμασία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Μιλώντας στο Θέμα 104,6 FM για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Νίκος Φίλης  είπε ότι η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το καλοκαίρι για να προετοιμαστεί όπως έπρεπε.

Δεν υπήρξε, σημείωσε, καμία προσπάθεια αραίωσης των μαθητών, με «σπάσιμο» των τάξεων όπως πρότειναν οι ειδικοί επιδιομολόγοι, θεωρώντας μάλιστα αυτό το μέτρο κύριο και σημαντικότερο, τόνισε. Τελευταία στιγμή έγιναν οι διαδικασίες για την πρόσληψη καθαριστών και καθαριστριών στα σχολεία, τελευταία στιγμή δόθηκαν οι οδηγίες στους δήμους για την προμήθεια μασκών, τελευταία στιγμή όλα, πρόσθεσε.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν δίνονται στην Παιδεία αυξημένοι πόροι για την απαραίτητη ανασύνταξη και θωράκισή της εν μέσω πανδημίας. Η Ισπανία θα κατευθύνει τους πόρους από το Ταμείο Ανάπτυξης στην Παιδεία και την Υγεία -η Ελλάδα πού;», διερωτήθηκε.

Όπως τόνισε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και για τους αναπληρωτές ακούμε ασαφώς για αύξηση του αριθμού τους, χωρίς στοιχεία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για την ώρα προσλαμβάνονται 21 χιλ. περίπου, όταν πέρσι χωρίς κορονοϊό προσλήφθηκαν 40 χιλ., με πόρους και προετοιμασία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Για την λειτουργία του Ολοήμερου, υποστηριξε ότι η κυβέρνηση παραπληροφορεί μιλώντας για 100 εκ. € που δήθεν εξασφάλισε, χωρίς να εξηγεί ότι είναι χρήματα που θα πήγαιναν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, και ως αποτέλεσμα περικόπτονται οι θέσεις παιδιών εκεί. Όπως επίσης, δεν οργάνωσε καμιά ουσιαστική και σοβαρή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για την εξ αποστάσεως διδασκαλία, στην οποία δεν αποκλείεται και φέτος να χρειαστεί να καταφύγουμε.

Για το σύμφωνο ΑΟΖ με την Αίγυπτο, ανέφερε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίσαμε τις θετικές τους πλευρές, ειδικά μετά την τουρκο-λιβυκή συμφωνία. Ψηφίσαμε όμως «παρών» θέλοντας να αποτυπωθεί η διαφωνία μας με ορισμένες κρίσιμες πτυχές του συμφώνου. Αυτή ήταν η υπεύθυνη εθνική στάση. Δεν βγήκαμε στα εθνικιστικά «κάγκελα» όπως έκανε η ΝΔ στις Πρέσπες.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here