Ν. Φίλης: Κρότου-λάμψης, ο «διάλογος» της κυβέρνησης-Τα ΜΑΤ έπνιξαν στα χημικά τους μαθητές

Η κυβέρνηση με τα ΜΑΤ έπνιξαν στα χημικά τα παιδιά, τους μαθητές και τις μαθήτριες που διαδήλωναν έξω από το υπουργείο Παιδείας. Έφτασαν να τα κυνηγούν μέχρι το Mall!, τονίζει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Και συνεχίζει:

Τι «εξωφρενικό» ζητούσαν τα παιδιά; υγειονομική ασφάλεια για τη λειτουργία των σχολείων, εκπαιδευτική επάρκεια με περισσότερους καθηγητές, τμήματα μέχρι 15 ατόμων μες τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε. Αυτονόητα πράγματα! Τα αιτήματα των ώριμων μαθητών μας, που επιχειρήθηκε αρχικώς από ΜΜΕ να διαπομπευθούν ως «αρνητές της μάσκας», είναι αιτήματα του ελληνικού λαού και -γνωρίζουμε πλέον- αποτελούσαν βασική εισήγηση των ειδικών, που απορρίφθηκε από το υπουργείο.

Όπως προχτές η κυβέρνηση διέλυσε την ειρηνική συγκέντρωση των πολιτών έξω από το δικαστήριο για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής έτσι και προ ολίγου απάντησε με πρωτοφανή αγριότητα σε βάρος 15χρονων. Είναι το μόνο που ξέρει να κάνει! Κρότου λάμψης, δακρυγόνα, απειλές για απουσίες, ο μόνος «διάλογος» που καταλαβαίνει! Ενστικτώδης αντίδρασή τους απέναντι σε κάθε δίκαιο, δημοκρατικό και κοινωνικό αίτημα.

Τα παιδιά θέλουν Δημοκρατία, συζήτηση, πειθώ αλλά και παραδοχή εκ μέρους μας των δικών μας λαθών· όχι καταδίωξη στους δρόμους. Με αυτή την κυβέρνηση, μ’ αυτή την πολιτική ηγεσία στο Παιδείας, το μέλλον για τους νέους μας είναι εξαιρετικά δυσοίωνο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here