Ν. Φίλης: Η κυβέρνηση λειτουργεί ως delivery των κολεγίων-Επίθεση σε Κεραμέως

 

«Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας,  υποβαθμίζονται τα πανεπιστήμια. Στην ουσία, μειώνεται η ήδη προβληματική χρηματοδότησή τους, κλείνουν τμήματα που έπρεπε να ανοίξουν και το σημαντικότερο, αναγνωρίζονται «από το παράθυρο», τα κολέγια ως ισότιμα με τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια. Πρόκειται για μια ρύθμιση, που δεν την επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά την επιλέγει και την επιβάλλει η κυβέρνηση, η οποία λειτουργεί ως delivery των κολεγίων».

Αυτό επισημαίνει σε δήλωσή του,  Νίκος Φίλης, τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Α’ Αθηνών, σχετικά με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας που συζητείται αυτή τη στιγμή στη Βουλή. Και προσθέτει:

Έχει ξεσηκωθεί ο εκπαιδευτικός κόσμος, οι πανεπιστημιακοί, οι φοιτητές, η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ. Είναι μια ρύθμιση έξω από το πλαίσιο των επαγγελματικών προσόντων στην Ελλάδα, που έχει αναγνωρίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το τονίζω. Δεν μας την επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κυβέρνηση την επιλέγει και την επιβάλλει εις βάρος των δικαιωμάτων των νέων παιδιών, εις βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης». 

Μιλώντας πριν λίγο στη Βουλή, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως τονίζοντας ότι λέει ψέμματα ότι η ΕΕ επέβαλε τη ρύθμιση για τα πτυχία των κολεγίων και ζήτησε να κατατεθεί η αλληλογραφία με τις υπηρεσίες της ΕΕ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here