Nέο αυτογκόλ στο ΣΥΡΙΖΑ απο Φωτίου: Κάθονται οι δημόσιοι υπάλληλοι και μας υπονομεύουν

Τρίωρη στάση εργασίας από την έναρξη του ωραρίου έως και τις 10 το πρωί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας, πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στο υπουργείο Εργασιας λόγω τω δηλωσεων της αναπληρώτριας υπουργου Εργασίας Θεανώς Φωτίου.

Συγκεκριμένα η Φωτίου (σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Σμυρνη) είπε on camera ότι

*»μόνο το 15% δουλεύει και συνεργάζεται» (μετά το διόρθωσε σε 25%)

*»κάθονται οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι, αυτό είναι γεγονός» (μετά προσπάθησε να το μαζέψει κάνοντας το «κάθονται» …»υπονομεύουν» όπως μπορειτε να δείτε στο βίντεο

«Ο κόσμος λέει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν κάνουν τίποτα», είπε η Φωτίου «και όντως οι δημόσιοι υπαλληλοι δεν κάνουν τίποτα και αυτό είναι μια άλλη ιστορία και θα τη συζητήσουμε και αυτή είναι η εμπειρία μου μέσα από το πώς δουλεύουν τα υπουργεία. Είναι ένα κράτος που καθόμαστε εμείς από πάνω και από κάτω μας υπονομεύει το σύμπαν. Μας υπονομεύουν. Αν δεν είχα εγώ νομικό σύμβουλο από το πρωί μέχρι το βράδυ με αυτά που μου φέρνουν να υπογράψω θα ήταν να πάω φυλακή. Και για να εξηγούμαστε. Το 15% του υπουργείου μου είναι νέα παιδιά και αυτά συνεργάζονται μαζί μας, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεξιοί, ό,τι να’ ναι. Εμείς δεν ζητήσαμε πολιτικά φρονήματα αλλά είναι άνθρωποι που ξέρουν γράμματα και μας βοηθάνε. Όχι με αυτοθυσία αλλά μας βοηθάνε. 25%, συγγνώμη, 25% είναι. Το άλλο 25%  είναι διευθυντικά στελέχη που μας υπονομεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Στέλνουν εγκυκλίους και μετά λένε στα κανάλια ότι η άκαρδη Φωτίου έκοψε τα τάδε επιδόματα. Έχει στείλει ο διευθυντής μόνος του εγκύκλιο που κόβει το επίδομα. Τι να σας πρωτοπώ;».

Παραπονέθηκε επίσης ότι δεν έχουν εφημεριδες δικές τους (περιφρονώντας ουσιαστκά την Αυγή και την Εφημερίδα των Συντακτών που τους υπερασπίζονται στο πλαίσιο του δυνατού και συχνά υπέρ το δέον), ότι δεν έχουν συνδικάτα ΣΥΡΙΖΑ (λες και αυτά πουλιώνται στη λαϊκή και δεν είναι υπευθυνο ένα κόμμα όταν δεν έχει απήχηση στο συνδικαλιστικό χώρο), ότι δεν έχουν social media (λες και αυτά δεν τα δημιουργούν άνθρωποι και ποιος φταίει άραγε αν τα μελη του ΣΥΡΙΖΑ απλούστατα αδιαφορούν και δεν κάνουν τίποτα στο συγκεκριμένο χώρο), ότι η κυβέρνηση υπονομεύεται απο το σύμπαν και κυρίως από τους δημοσίους υπαλλήλου, » το εχθρικό κράτος που έχει δομηθεί ολόκληρο πάνω στις πελατειακές υποσχέσεις των προηγούμενων», λες και ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι κυβέρνηση εν εξορία

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΑΝΑΣΚΕΥΗΣ

Ο πρόεδρος των εργαζομένων της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Μαστρογιαννόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ: «Δεν δεχόμαστε την συλλήβδην απαξίωση των υπαλλήλων και του δυναμικού του υπουργείου και καλώ την κυρία Φωτίου να ανασκευάσει τις δηλώσεις της που θίγουν τους 1.100 εργαζομένους του υπουργείου»

Η ίδια προσπάθησε (όπως κάθε φορά που πετάει απίστευτα μαργαριτάρια) να τα μαζέψει και να αποδώσει το πρόβλημα… στα μιντια, αλλά φευ, είχε καταγραφεί

«Λυπάμαι για τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας, η οποία πήρε απόφαση βασιζόμενη σε στοιχεία αποσπασματικά από το διαδίκτυο και δεν θέλησε να συναντηθεί μαζί μου, παρά τη σχετική μου πρόταση», είπε  η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας.

«Η εμπειρία μου τους 18 μήνες που βρίσκομαι στο υπουργείο και συνεργάζομαι καθημερινά με το προσωπικό των υπηρεσιών της Πρόνοιας είναι ιδιαίτερα θετική και αποδοτική. Αυτή η συνεργασία έχει δώσει και δίνει πολλούς καρπούς στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, στο σχεδιασμό του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, στο ΤΕΒΑ, στην προστασία ΑμεΑ, ηλικιωμένων και παιδιών και σε πολλές νομοθετικές πρωτοβουλίες», είπε προσπαθώντας να ανασκευασει τα απαξιωτικά της σχόλια στη Νέα Σμυρνη

Οι συνδικαλιστές της «Αγωνιστικήςε Συσπείρωσης» αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση

«Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εφαρμόζει με ιερή ευλάβεια το τρίτο Μνημόνιο, τσεκουρώνει ακόμα παραπέρα τις συντάξεις, διαλύει τις εργασιακές σχέσεις και τις υπηρεσίες του υπουργείου που είναι αρμόδιες για τον έλεγχο της εργοδοτικής ασυδοσίας, ιδιωτικοποιεί βασικά κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες, έχει το απύθμενο θράσος να μεταθέτει τις ευθύνες για τη βάρβαρη πολιτική της στους υπαλλήλους.

«Χρέος όλων μας είναι η ανάδειξη των προβλημάτων και δικαιωμάτων μας ενώ στο στόχαστρό μας πρέπει να βάζουμε τους πραγματικούς ενόχους που χειροτερεύουν τις συνθήκες ζωής μας. Είτε αυτοί φορούν μπλε, πράσινα ή ροζ κουστούμια. Καμία εμπιστοσύνη στους κυβερνητικούς διαχειριστές – εντολοδόχους των μεγαλοεπιχειρηματιών, που αύριο σίγουρα θα υποστηρίζουν με κλαψουρίσματα ότι τα χθεσινά τους λεγόμενα παρερμηνεύτηκαν από τα μίντια.»

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here