Nέες επιθέσεις κατά του θεριακλή Πολάκη, γιατί καπνίζει μέσα στο Υπουργείο

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ

Το ότι η ΝΔ και γενικά η αντιπολίτευση ψάχνει ευκαιρία να επιτεθεί και να αποδομήσει τον δυναμικό αναπληρωτή υπουργό Υγείας Π. Πολάκη που έχει πάρει φόρα και τα βάζει με τα προπύργια της διαπλοκής στο χώρο της υγείας, είναι γνωστό σε όλους. τα στελέχη της δεν αφήνουν ασχολίαστη καμία ενέργεια, πράξη η δήλωση του κρητικού υπουργού.

Αυτό όμως θα έπρεπε να το γνωρίζει πρώτος και καλύτερα ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος, ο κ. Π. Πολάκης δηλαδή. Και γι αυτό θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στις κινήσεις του.

Ωστόσο η όλη του συμπεριφορά δείχνει να μην τον ενδιαφέρει. Οταν όμως έχεις στόχο και σχέδιο, πρέπει αυτά πρωτίστως να υπηρετείς και να προστατεύεις.

Με την χθεσινή ενέργεια του να καπνίσει άνετα και κανονικά, μέσα στο υπουργείο, την ώρα της συνέντευξης τύπου, ο αναπληρωτής υπουργός δεν δείχνει τον προσήκοντα σεβασμό στο έργο που οφείλει να επιτελέσει. Ακόμη και ως πράξη συμβολική, με σχετική σημασία δηλαδή, θα έπρεπε να σεβαστεί τους νόμους της πολιτείας και την αντικαπνιστική δέσμευσή της και να μην καπνίσει δημόσια και προκλητικά.

Ο κ. Πολάκης, δε μπορεί να αδιαφορεί για την τήρηση της νομοθεσίας που θέσπισε η πολιτεία και έχει ταχθεί να υπηρετεί. Δεν είναι εκεί, για να προβαίνει σε παρατυπίες, που αλλοιώνουν την εικόνα και το θεσμικό ρόλο του, σένα τόσο νευραλγικό πόστο. Ειναι εκεί και πρέπει να ενισχύει την θεσμική του ιδιότητα, γιατί μέσα από αυτή, περνούν οι όποιες αλλαγές επιχειρεί.

Εστω και υποκριτικά, ακόμη κι αν δεν το εννοούσε, όφειλε να μην καπνίσει δημόσια. Διότι όπως πολύ καλά διαπίστωσε, τα μέσα της διαπλοκής, το μόνο που επιζητούν είναι να τον απαξιώσουν και ως φυσικό και ως πολιτικό πρόσωπο.

Το ίδιο ακριβ’ως ισχύει και για όσα είχε πεί προ ημερών για τον δημοσιογράφο που του είχε μιλήσει με απρέπεια και θρασύτητα, σημειώνοντας ότι θα έπρεπε να τον «στείλει τρία μέτρα κάτω».

Ως Πολάκης σε ιδιωτικές του συζητήσεις μπορεί να λέει οτι θέλει. Ως υπουργός, ένα δημόσιο δηλαδή πρόσωπο οφείλει να προσαρμόσει και τον δημόσιο λόγο του. Γιατί, μέσα από τη λογική των καναλιών να προβάλουν αυτό που του συμφέρει, ακόμη κι αν έχει δίκιο, θα το χάσει από την υπερβολική δόση προσωπικού τόνου σε στιγμές που πρέπει να κυριαρχεί η πολιτική.

Αντί λοιπόν να μιλούν και να αναπαράγουν δηλώσεις του για μίζες στην αγορά ασθενοφόρων ή υπερβάσεις στις κρατικές προμήθειες και δαπάνες στον τομέα της υγείας, ασχολούνται και διακωμωδούν τα καμώματα ενός υπουργού, μόνο και μόνο για να τον απαξιώσουν στη κοινή γνώμη. Και απαξιώνοντας εκείνον, απαξιώνουν και τις όποιες πράξεις και πρωτοβουλίες του.

Αμέσως έσπευσαν να δώσουν το «παρών» στην εμπάθεια και την εκμετάλλευση της εικόνας, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γ. Κουμυστάκος, ο οποίος σχολιάζοντας το αρειμάνιο κάπνισμα του υπουργού έγραψε στο τουίτερ:

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here