Μυτιλήνη: Διασώθηκαν 42 πρόσφυγες μεταξύ των οποίων 18χρονη παραπληγική

(ΦΩΤΟ:EUROKINISSI)

Συνολικά 42 άτομα στην πλειονότητα Σύρους διέσωσε το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του αεροδρομίου της Μυτιλήνης. Ανάμεσά τους και μία 18χρονη παραπληγική, ενώ αγώνας δόθηκε να σωθεί και το βυθιζόμενο αναπηρικό καροτσάκι, απαραίτητο εργαλείο για να συνεχίσει το ταξίδι της.

Το Λιμενικό Σώμα ενημερώθηκε σήμερα το πρωί, από παραθαλάσσιο στρατιωτικό φυλάκιο στη νοτιοανατολική χερσόνησο της Λέσβου, ότι πλαστική βάρκα γεμάτη με μετανάστες και πρόσφυγες έπλεε ακυβέρνητη στην εκεί θαλάσσια περιοχή.

Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού έσπευσε αμέσως και διαπίστωσε ότι η βάρκα, με 42 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 11 γυναίκες και τρία μικρά παιδιά, είχε αρχίσει να βάζει νερά.

Αμέσως άρχισε η περισυλλογή των ανθρώπων αυτών, κάποιοι είχαν πέσει στη θάλασσα για να σωθούν, ενώ από τη βυθιζόμενη βάρκα την τελευταία στιγμή κάποιοι από τους άνδρες του Λιμενικού άρπαξαν τη ανάπηρη και αδύνατο να κινηθεί γυναίκα.

«Διαπιστώσαμε την αγωνία της με το βλέμμα της μας έδειχνε προς τη άκρη της βάρκας όπου διακρίναμε πως υπήρχε ένα αναπηρικό καροτσάκι έτοιμο να βυθισθεί. Το αρπάξαμε και το φέραμε πάνω στο σκάφος» λέει στέλεχος του Λιμενικού Σώματος που συμμετείχε στην επιχείρηση.

Η 18χρονη γυναίκα με σοβαρά προβλήματα αναπηρίας συνοδευόταν από τη μητέρα και την αδελφή της.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here