Αρχική Pressroom Πολιτική Μυκήνες: «Εικονική πραγματικότητα» και λογοκρισία από το Υπ. πολιτισμού για τις καταστροφές...

Μυκήνες: «Εικονική πραγματικότητα» και λογοκρισία από το Υπ. πολιτισμού για τις καταστροφές του μνημείου από την πυρκαγιά

 

Την ώρα λοιπόν που η είδηση κάνει τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ, τα οποία φέρνουν στο φως και σχετικα ντοκουμέντα, στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού, ανήρτησαν στο twitter κάποιες αποσπασματικές φωτογραφίες από τον αρχαιολογικό χώρο, προκειμένου να πείσουν την κοινή γνώμη πως δε συνέβη και κάτι σοβαρό.

Για την ακρίβεια, το υπουργείο, προκαλώντας σύγχυση, παρουσιάζει κάποια από τα μνημεία που δεν επηρεάστηκαν από τη φωτιά, αποκρύπτοντας ωστόσο την πραγματικό μέγεθος της καταστροφής. Δημοσίευσε για παράδειγμα φωτογραφία από τον Θησαυρό του Ατρέα, αλλά όχι από τον καμένο περίβολο στον Τύμβο της Κλυταιμνήτρας.

«Η Πύλη των Λεόντων και ο Θησαυρός του Ατρέα σήμερα, 31 Αυγούστου. Τα μνημεία που δεσπόζουν στον αργολικό κάμπο από τη 2η χιλιετία π.Χ. δεν επηρεάστηκαν από τη χθεσινή πυρκαγιά. Το Μουσείο Μυκηνών λειτουργεί σήμερα κανονικά και από αύριο θα λειτουργήσει και ο αρχαιολογικός χώρος» αναφέρεται στην ανάρτηση που συνοδεύει τις φωτογραφίες.

 

Εκείνο που πρακαλεί ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις είναι το γεγονός πως οι διαχειριστές του λογαριασμού του υπουργείου προσπάθησαν να «εξαφανίσουν» πολλά από τα αρνητικά σχόλια χρηστών κάτω από την ανάρτηση. Δυστυχώς όμως για τους ίδιους έκαναν τα πράγματα χειρότερα, καθώς οι επιλεγμένες για απόκρυψη απαντήσεις και τα επιλεγμένα προς απόκρυψη σχόλια των πολιτών δεν είναι τελικά και τόσο … κρυμμένα.

Ιδού μερικά από τα σχόλια για τη λογοκρισία του υπουργείου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here