Παγκόσμιο Κύπελλο με 48 ομάδες από το 2026!

Την αύξηση των ομάδων από 32 σε 48 αρχής γενομένης από το Μουντιάλ του 2026 ανακοίνωσε η FIFA! Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο είχε αναφερθεί πριν από λίγες ημέρες στις αλλαγές που επρόκειτο να γίνουν, που έχουν ως κύριο γνώμονα την αύξηση των εσόδων.

Σύμφωνα με την απόφαση που πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο της FIFA, θα υπάρχουν 16 όμιλοι των 3 ομάδων. Από κάθε όμιλο θα προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες, ενώ στη συνέχεια θα υπάρχουν νοκ άουτ αγώνες μέχρι τον μεγάλο τελικό.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως το Μουντιάλ θα έχει διάρκεια 32 ημερών, θα διεξαχθούν συνολικά 80 παιχνίδια, ενώ οι αγώνες των ομίλων, σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα πηγαίνουν απευθείας στη διαδικασία των πέναλτι για να αναδειχθεί νικητής.

Σχετικά με τον αριθμό των χωρών, η Ευρώπη θα στέλνει πλέον 16 αντί για 13 ομάδες, η Αφρική 9 αντί για 5, η Ασία θα αποκτήσει 4 περισσότερες εκπροσώπους, ενώ σε ότι αφορά τη Βόρεια, Κεντρική και Νότια Αμερική πιθανότατα θα υπάρξουν 12 σίγουρες θέσεις και 2 μέσω πλέι οφ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here