ΜRB: Το 71,7% διαφωνεί με νομική αλλαγή φύλου σε άτομα 15-17 ετών-Το 44,2% επικρίνει τη στάση της Εκκλησίας

Τέσσερις στους δέκα συμφωνούν με την νομική αλλαγή φύλου για άτομα άνω των 17 ετών, όμως οι επτά στους δέκα διαφώνησαν αυτό να επιτρέπεται σε άτομα μεταξύ 15-17 ετών. Η πλειοψηφία όσων διαφωνούν είναι άνδρες και μάλιστα νέοι σε ηλικία!  Είναι επίσης ενδιαφέρον ότι ένα απροσδόκητα μεγάλο ποσοστό, το 44,2% χαρακτήρισε αρνητική τη στάση της Εκκλησίας! Αυτό προκύπτει από έρευνα της MRB που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Η έρευνα, ήταν πανελλαδική και διενεργήθηκε μεταξύ 6 και 9 Οκτωβρίου. Σε αυτήν το 58,6% απάντησε «σίγουρα/μάλλον διαφωνώ στην νομική αλλαγή φύλου για άτομα άνω των 17 ετών, και το 39,3% «σίγουρα/μάλλον συμφωνώ» ενώ ένα 2,1% επέλεξε Δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

Ωστόσο στο ερώτημα αν πρέπει να υπάρξει νομική αλλαγή φύλου για άτομα 15-17 ετών – όπως προβλέπει το άρθρο 3 που υπερψηφίστηκε – η διαφωνία είναι συντριπτική.

Το 71,7% απάντησε ότι σίγουρα/μάλλον διαφωνεί έναντι μόλις 26,7% που σίγουρα/μάλλον συμφωνεί.

Ακατάλληλη συγκυρία

Στο ερώτημα για το εάν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή το 72,4% εξέφρασε την διαφωνία του έναντι μόλις 23,8% που συμφώνησε και 3,8% που επέλεξε Δεν Ξέρω/Δεν απαντώ.

Πιο αρνητικοί οι άνδρες και οι νέοι!

Ενδιαφέρον έχει και η διαστρωμάτωση όσων απάντησαν καθώς η πλειοψηφία που διάκειται αρνητικά είναι άνδρες αλλά και νέοι όπως είπε ο δ/νων σύμβουλος της MRB Δημήτρης Μαύρος.

Η στάση της Εκκλησίας

Αίσθηση επίσης προκάλεσε η απάντηση της κοινή γνώμης στην στάση που τήρησε η Εκκλησία.

Το 51,4% απάντησε ότι συμφωνεί με αυτή, ωστόσο ένα ιδιαίτερα αξιοσημείωτο ποσοστό της τάξης του 44,2% την έκρινε αρνητικά.

Απαισιόδοξος ο δείκτης αισιοδοξίας

Όσον αφορά στον δείκτη αισιοδοξίας, αυτός εξακολουθεί να κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, με ποσοστό μόλις 5,7% των πολιτών να απαντά ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν πολύ ή αρκετά καλά, έναντι 74,6% που απαντά ότι τα πράγματα πηγαίνουν αρκετά ή πολύ άσχημα, αν και σημειώνεται ελαφρά άνοδος της αισιοδοξίας έναντι της προηγούμενης δημοσκόπησης τον Φεβρουάριο (όπου τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 2,1% και 89,8%)

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here