Μπροκ(ΕΛΚ): Η ΝΔ μας έχει πει ότι θα αποδεχόταν μία «επικυρωμένη» συμφωνία αλλαγής ονομασίας

Και άλλος εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της ευρωπαϊκής Δεξιάς, στην οποία ανήκει η ΝΔ αλλά και το εθνικιστικό VMRO, αφήνει έκθετο τον Κυρ. Μητσοτάκη, αποκαλύπτοντας την υποκριτική και λαϊκίστική πολιτική του, στο ονοματολογικό.

Ο  Έλμαρ Μπροκ ,χριστιανοδημοκράτης Γερμανός, εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για τις εξωτερικές υποθέσεις και στενός σύμμαχος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξή του στο EURACTIV, εξέφρασε την ελπίδα πως στο ονοματολογικό της πΓΔΜ όλες οι πλευρές θα μπορέσουν να συμφωνήσουν για να τερματισθεί η διένεξη «Διότι», όπως είπε, «τότε θα έχουμε επιλύσει μια κρίση δεκαετιών. Ελπίζω πως το ζήτημα αυτό θα συζητηθεί στην ουσία του και θα αποφευχθούν οι κομματικές μάχες».

Ο κ. Μπροκ δηλώνει πως έχει «μεγάλη κατανόηση» για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Μητσοτάκης στο κόμμα του, εξαιτίας αυτού που συνέβη το 1992 στον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, η κυβέρνηση του οποίου κατέρρευσε λόγω της διένεξης για την ονομασία και εύχεται όλο αυτό να μείνει υπό έλεγχο και «στο τέλος να καταλήξουμε σ’ ένα θετικό συμπέρασμα».

«Η Νέα Δημοκρατία, λέει, έχει πει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ότι θα αποδεχόταν μία «επικυρωμένη» συμφωνία αλλαγής ονομασίας.

Μάλιστα αποκαλύπτει ότι το ζήτημα συζητήθηκε στο EPP και «είναι καλό ότι στις συνομιλίες αυτές η Νέα Δημοκρατία δηλώνει ότι θα αποδεχθεί και θα εφαρμόσει την επικυρωμένη συμφωνία όταν θα συμμετέχει στην κυβέρνηση» διότι η Νέα Δημοκρατία «δεν έχει πει ότι εάν είναι επικυρωμένη δεν θα την αποδεχθεί».

Λέει και κάτι τελευταίο ο κ. Μπροκ που το ξέραμε. Ότι «Εκτός της συμφωνίας για το όνομα, πιστεύω ότι η Μέρκελ υποστηρίζει την Νέα Δημοκρατία ως προς όλα τα υπόλοιπα ουσιαστικά θέματα, όπως ο τρόπος άσκησης της οικονομικής και της νομισματικής πολιτικής και όλα τα υπόλοιπα»!

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here