Μπουρκίνα Φάσο: Είκοσι εννέα νεκροί σε δύο επιθέσεις

Τουλάχιστον 29 σκοτώθηκαν χθες σε δύο επιθέσεις σε δύο κοινότητες στην επαρχία Σανματενγκά, στο βόρειο τμήμα της Μπουρκίνα Φάσο, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας.

«Ένα φορτηγό έπεσε σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στον οδικό άξονα Μπαρσαλογκό-Γκεντμπιλά στην επαρχία Σανματενγκά. Ο προσωρινός απολογισμός ανερχόταν σε δεκαπέντε νεκρούς και έξι τραυματίες που διακομίστηκαν σε κέντρα υγείας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Ρεμί Φουλγκάνς Νταντζινού. Πηγή προσκείμενη στα σώματα ασφαλείας ανέφερε πως τα θύματα ήταν κυρίως έμποροι.

Περίπου πενήντα χιλιόμετρα μακρυά, «διαπράχθηκε επίθεση από τρομοκράτες εναντίον αυτοκινητοπομπής με τρόφιμα στον οδικό άξονα Νταμπλό-Κελμπό. Αυτή η επίθεση προκάλεσε τον θάνατο 14 αμάχων και μεγάλες υλικές ζημιές», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

«Περίπου δώδεκα οδηγοί τρικύκλων» σκοτώθηκαν, σύμφωνα με έναν τοπικό αιρετό στη Μπαρσαλογκό που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, διευκρινίζοντας πως η αυτοκινητοπομπή μετέφερε τρόφιμα για εκτοπισμένους όταν έγινε στόχος επίθεσης.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που έκανε λόγο για δραματική κατάσταση, αναπτύχθηκαν «στρατιωτικές ενισχύσεις και βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση-σκούπα».

Οι επιθέσεις με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς στην φτωχή αφρικανική χώρα άρχισαν τον Αύγουστο του 2018, πολλαπλασιάστηκαν και έχουν γίνει όλο και πιο βίαιες, κυρίως στην βορά και στην ανατολή, με αποτέλεσμα πάνω από 500 άτομα να έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here