Μπουρίνι στη Λαμία-Πλημμύρες και καταστροφές-Ζευγάρι εγκλωβίστηκε σε χείμαρρο

Εντονες βροχοπτώσεις έπληξαν και πάλι τη δυτική Φθιώτιδα. Αγροτικές εκτάσεις πλημμύρισαν και πολλά σπίτια υπέστησαν ζημιές, ενώ ένα ζευγάρι εγκλωβίστηκε σε ρέμα και σώθηκε από πυροσβέστες στη περιοχή Λυγαριά.

Στο χωριό Στύρφακα, 20 χιλιόμετρα δυτικά της Λαμίας πυροσβεστικά οχήματα, σκαπτικά μηχανήματα και κάτοικοι προσπαθούν να περιορίσουν την καταστροφική πορεία του νερού από δύο ρέματα. Το νερό μαζί με μπάζα και δέντρα κινείται ανεξέλεγκτα ανάμεσα σε σπίτια και αποθήκες, καθώς η νεροποντή είχε μεγάλη διάρκεια.

Το ζευγάρι

Περιπέτεια για ζευγάρι από τη Λαμία, το αυτοκίνητο του οποίου παρασύρθηκε από χείμαρρο το γνωστό «Μπεκιόρεμα», που φούσκωσε δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην περιοχή γύρω από τη Λυγαριά.

Το ζευγάρι είχε προορισμό τη Σπερχειάδα. Στην είσοδο της Λυγαριάς, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 67χρονος σύζυγος ένα παλιό Toyota Corolla, παρασύρθηκε από το χείμαρρο, εγκλωβίζοντάς τους μέσα σε αυτό τον ίδιο και την 63χρονη γυναίκα του.

Από τον δικαιολογημένο πανικό τους, δεν μπόρεσαν από την αρχή να δώσουν το σωστό στίγμα στους Πυροσβέστες από Αργυροχώρι, Λαμία και ΕΜΑΚ που έσπευσαν κατά μήκος όλο του δρόμου Αμουρίου – Λυγαριάς ψάχνοντας για το συμβάν.

 

Η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό, στην είσοδο του Λιανοκλαδίου διακόπηκε για αρκετή ώρα.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της κοινότητας Στύρφακα, πάνω από τα τελευταία σπίτια του χωριού εξελίσσονται έργα της ΕΡΓΟΣΕ για τη χάραξη της νέας σιδηροδρομικής γραμμής με αποτέλεσμα η καταρρακτώδης βροχή να μεταφέρει τόνους από μπάζα, πέτρες ακόμη και δέντρα, μέσα στους δρόμους του χωριού.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here