Μπουρίνι σάρωσε το Βόλο – Αύριο ίσως πλήξει και την Αθήνα

Μετά τις εκριζωσεις δέντρων στη Θεσσαλονίκη, πλημμύρισε και ο Βολος, με μια καταιγίδα που κράτησε μολις μισή ώρα.

Επεσαν δεντρα, έκλεισαν δρόμοι και εγκλωβιστηκαν ΙΧ, καθώς εκτος απο την πολλή βροχή που πλημμυρισε τους δρόμους, για περίπου μισή ώρα οι οδηγοι δεν είχαν καμμία ορατότητα -έβλεπαν 5-10 μέτρα μόλις μπροστά τους, κυρίως από την Αγριά και μέχρι την Άφησσο.
Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί και ουρά σε μήκος 25 χιλιομέτρων καθώς ο κόσμος προσπαθούσε να απομακρυνθεί άρον-άρον απο την παραλία.

Αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στο Μαλάκι, στα Άνω και τα Κάτω Λεχώνια, ενώ στο ύψος του εργοστασίου της ΑΓΕΤ Ηρακλής η παραλιακή του Βόλου έκλεισε παντελώς αφού το νερό ξεπερνούσε το μισό μέτρο.

Μεγάλα προβλήματα και καθυστερήσεις με ακινητοποιημένα αυτοκίνητα σημειώθηκαν και στο τούνελ του Περιφερειακού του Βόλου, αφού δεν μπορούσε να απορροφήσει όλη την κυκλοφορία των οχημάτων, μετά το κλείσιμο από νερά του δρόμου στο εργοστάσιο τσιμέντων.

Μετά τις 8.30 άρχισαν να καθαρίζονται οι δρόμοι και καταβάλλονταν προσπάθειες να ανοιχθεί δίοδος προς την θάλασσα , ώστε να απομακρυνθούν τα νερά στο ύψος της ΑΓΕΤ.

Από το μπουρίνι με την σφοδρή καταιγίδα , που συνοδεύονταν από κεραυνούς και αστραπές η πτώση της θερμοκρασίας έφθασε τους 9 βαθμούς και στις 8 το βράδυ τα θερμόμετρα στην παραθαλάσσια Αγριά έδειχναν μόλις 22 βαθμούς.

Η κακοκαιρία, με έντονες βροχοπτώσεις, αναμένονται να επεκταθούν αύριο και στην Αττικη, στην ανατολικη Πελοπόννησο και αλλού.

Οπως γράψαμε και χτες, για σήμερα προβλέπονταν εντονες  βροχοπτώσεις ή και χαλάζι σε διάφορες περιοχές της χώρας -η Αττικη σύμφωνα με την ΕΜΥ θα επηρεαστεί αύριο.

ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ

Προβλέπονται βροχοπτώσεις στην ανατολική Μακεδονία και η Θράκη, το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), στην ανατολική Πελοπόννησο και στην Εύβοια

ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Κατά διαστήματα βροχπτώσεις στην ανατολική Μακεδονία,  Θράκη και πιθανώς στη Χαλκιδική και στα νησιά του βορείου Αιγαίου

Παρά την εξασθένηση των φαινομένων ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και τις επόμενες μέρες της εβδομάδας.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here