Μπούμεραγκ για κυβέρνηση η Προανακριτική: Η ΝΔ επιχειρεί να απαξιώσει και να εκφοβίσει τους μάρτυρες που επιβεβαιώνoυν το σκάνδαλο Novartis

Σε δεινή θέση έχει περιέλθει η κυβέρνηση αλλά και το ΚΙΝΑΛ που μετά την κατάθεση  και των δύο μαρτύρων πρώην στελεχών της Novartis, της κ. Μαραγγέλη και του κ. Δεστεμπασίδη, βλέπει να καταρρέει παταγωδώς το αφήγημά της περί δήθεν σκευωρίας και να αναδεικνύεται σε όλο του το μεγαλείο, το μεγάλο σκάνδαλο. Ειδικά μάλιστα όταν στελέχη της είχαν ήδη προαναγγείλει ότι τα δύο αυτά πρόσωπα ταυτίζονται με τους «προστατευόμενους» μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, κάτι που και οι δύο διέψευσαν.

Η γραμματέας του κ. Φρουζή, υποστήριξε ότι η ίδια έκλεισε το ραντεβού με τον κ. Σαμαρά στου Μαξίμου ενώ διέψευσε τον ισχυρισμό του τότε προϊσταμένου της, λέγοντας ότι είχε συναντηθεί πάνω από μία φορά με τον κ. Λοβέρδο όταν ήταν υπουργός Υγείας καθώς και με τον Στουρνάρα, ενώ είχε συχνές επαφές και με τον κ. Αδωνι Γεωργιάδη.

Ολα αυτά καθώς και το ότι όπως είπε στη εταιρεία πανηγύριζαν μόλις εγκρίθηκε το φάρμακο Gilenya, φαίνεται ότι δεν άρεσαν σε πολλούς, καθώς από την μαρτυρία της, αν η ίδια υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα για χρηματισμό πολιτικών προσώπων, αποδεικνύεται ότι υπήρχε αρκετός καπνός στην υπόθεση αυή που αν μη τι άλλο, επιβαλλόταν να διερευνηθεί δικαστικά.

Αλλά κι η παραδοχή του κ. Δεστεμπασίδη ότι η δικαιοσύνη καλά κάνει και ερευνά το σκάνδαλο Νovartis, ενόχλησε την κυβέρνηση και στελέχη του ΚΙΝΑΛ. Γι αυτό όταν εκείνος, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικές με χρηματισμό πολιτικών προσώπων, λέγοντας ότι μετά από συννενόηση με τον συνήγορό του, δεν θα απαντήσει σε ερωτήσεις άσχετες με το αντικείμενο έρευνας της Προανακριτικής Επιτροπής για τον κ. Παπαγγελόπουλο, η Επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία, μετά από αίτημα του Θ. Πλεύρη να διαβιβάσει στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών την κατάθεσή του πρώην στελέχους της Novartis για να αξιολογηθεί η άρνησή του. Μάλιστα, αρχικά ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γ. Μπούγας, εισηγήθηκε να διαβιβαστεί η κατάθεση του μάρτυρα με βάση το άρθρο 224 του Ποινικού Κώδικα περί ψευδούς κατάθεσης. Ωστόσο, μετά από τις ενστάσεις περί ατεκμηρίωτης πρότασης, το προεδρείο υιοθέτησε το ασαφές σκεπτικό περί άρνησης απάντησης.

Πρόκειται για μία πρωτοφανή απόφαση, καθώς οι εκπρόσωποι της συμπολίτευσης προσπαθούν να καταστήσουν οιονεί ψευδομάρτυρα στα μάτια της κοινής γνώμης το πρώην στέλεχος της Novartis που κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής πως έχει στοχοποιηθεί από τους Δ. Αβραμόπουλο, Αδ. Γεωργιάδη, Αντ. Σαμαρά, Αν. Λοβέρδο και τον Κ. Φρουζή προκειμένου να μην αποκαλύψει στη Δικαιοσύνη όσα γνωρίζει για την υπόθεση.

Επίσης, αποφασίστηκε η κατάθεσή του να διαβιβαστεί τόσο στην εισαγγελία Διαφθοράς όσο και στους αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Ευάγγελου Ζαχαρή και Λάμπρου Σοφουλάκη, οι οποίοι διερευνούν το σκέλος της υπόθεσης των μηνύσεων ΑντΣαμαρά, Β. Βενιζέλου κλπ αλλά και τις καταθέσεις ΕλΡάικου – Γ. Αγγελή, προκειμένου να αξιολογηθεί και πάλι το γεγονός ότι δεν απαντούσε σε συγκεκριμένα ερωτήματα ο μάρτυρας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here