Μπλόκο στο κρίσιμο Eurogroup επιχειρεί η Φινλανδία

ΦΩΤΟ:ΕUROKINISSI

Φινλανδικό μπλόκο στην επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα. Πληροφορίες φέρουν την Φινλανδία  να προβάλλει την πιο σκληρή  στάση στο Eurogroup και  να αρνείται να δεχθεί ένα νέο πακέτο διάσωσης προς τη χώρα μας.

Το φινλανδικό Κοινοβούλιο φαίνεται ότι δεν δίνει εξουσιοδότηση στον υπουργό Οικονομικών της χώρας, Αλεξάντερ Στουμπ, να συμφωνήσει σε νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

Την εμπλοκή προκαλεί το κόμμα «Αληθινοί Φινλανδοί» απειλώντας ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση αν δοθεί στην Ελλάδα ένα 3ο πακέτο βοήθειας. Το True Finns λέει «όχι» σε οποιαδήποτε βοήθεια στην Ελλάδα κι απειλεί να αποσύρει την υποστήριξή του στην κυβέρνηση συνασπισμού της χώρας.

Είναι ενδεικτικό τί μεταδίδουν τα φιλανδικά ΜΜΕ. Η εφημερίδα Helsingin Sanomat επικαλούμενη αξιόπιστη πηγή την οποία δεν κατονομάζει, αναφέρει ότι η  Φιλανδία θέλει την Ελλάδα εκτός ευρώ.

Την ίδια ώρα η φινλανδική κρατική τηλεόραση τονίζει ότι η κυβέρνηση του Ελσίνκι είναι έτοιμη να πει «όχι» στην Ελλάδα ακόμη κι αν μείνει μόνη της στο Eurogroup.

Ο δημοσιογράφος του Chanel 4, Πολ Μέισον με ανάρτησή του στο twitter πριν από λίγο κάνει λόγο για Φινλανδική πρόθεση  καταστροφής της ελληνικής πρότασης.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: « Η φινλανδική τηλεόραση τονίζει πως η χώρα είναι προετοιμασμένη να καταστρέψει την αμφίβολη ελληνική συμφωνία ακόμη και μόνη της εάν χρειαστεί. Η Ευρωζώνη διαλύεται σε ηθικό επίπεδο και σωτηρία μπορεί να υπάρξει μόνο μέσα από τη διπλωματική οδό».

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here