Μπέτυ Μπαζιάνα: Αριστερά είναι να κοιτάς τα συμφέροντα των πολλών-Αμερικανιά ο τίτλος Πρώτη Κυρία

 

Αφιέρωμα στη σύντροφο του πρωθυπουργού Μπέτυ Μπαζιάνα με σπάνιες δηλώσεις της δημοσιεύει η νέα κυριακάτικη εφημερίδα Documento.

Ο τίτλος Πρώτη Κυρία είναι αμερικανιά. Δεν τον υιοθετώ. Είμαι σύντροφος ενός ανθρώπου που ανέλαβε για κάποιο χρονικό διάστημα την ευθύνη της χώρας. Άλλωστε, ο Αλέξης δε συστήθηκε στους πολίτες της χώρας ζητώντας την ψήφο τους, λέγοντας: Να η γυναίκα μου, να η οικογένειά μου, να τα παιδιά μου!”, λέει η κ.Μπαζιάνα.

Για τα δημοσιεύματα που αφορούσαν το διορισμό της στα Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας δηλώνει »ότι δεν δέχεται να την χρησιμοποιούν για να αντιπαρατεθούν με τον σύζυγό της και όποιος θέλει να το κάνει, ας το κάνει απευθείας στον ίδιο».

«Η Αριστερά, τονίζει, σαν διαχρονική αξία είναι να κοιτάς το συμφέρον των πολλών έναντι του συμφέροντος των λίγων”.


Σε ερώτηση αν ο πρωθυπουργός την συμβουλεύεται θέματα πολιτικής τακτικής και πολιτικού προβληματισμού, η κ. Μπαζιάνα απαντά: “Ο Αλέξης είναι άτομο με σταθερές απόψεις και δεν επηρεάζεται εύκολα”.

Όπως χαρακτηριστικά λέει, στο πλαίσιο της συμβίωσης, όπως κάθε ζευγάρι, μπορεί να συζητούν τους προβληματισμούς τους την ώρα που πίνουν ένα ποτήρι κρασί. Άλλωστε, τέτοιες συζητήσεις κάνει συχνά ο πρωθυπουργός με κοντινούς φίλους του. Η διακριτική Μπέττυ Μπαζιάνα δεν μιλάει πολύ. Όταν όμως αποφασίσει να εκφραστεί ξέρει να βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα αναφέρεται και στην διαπραγμάτευση του 2015:

Στο τέλος θα πρέπει να βγάλουμε το συμπέρασμα. Η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να μην τινάξει τη μπάνκα στον αέρα πέρυσι το καλοκαίρι είναι μια δύσκολη προσπάθεια. Μας έφερε όλους αντιμέτωπους με τον εαυτό μας.

Μας έφερε μπροστά στην ευθύνη μας, προσωπική και συλλογική. Αυτός που είχε την ευθύνη το διαχειρίστηκε με τον δικό του τρόπο. Η ευθύνη του ήταν μεγάλη. Και πιστεύω ότι κινήθηκε με βάση τα συμφέροντα των πολλών και όχι των λίγων. Παρόλα αυτά, τα διλήμματα είναι συνεχή.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here