Μπελαβίλας: Εφιαλτικό το σενάριο ενός στρατοπέδου συγκέντρωσης προσφύγων στα Λέβιθα

 

«Το σενάριο είναι εφιαλτικό – ακόμη και που τόλμησαν να το ξεστομίσουν. Στο πουθενά, καταμεσής στο Αιγαίο, ανάμεσα Αμοργό και Λέρο ετοιμάζουν ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες, στη Λέβιθα. Σε μία ανεμοδαρμένη νησίδα, χωρίς νερό, χωρίς ένα δένδρο, χωρίς οικισμό, αποκλεισμένη για μήνες το χειμώνα, καμμένη από τον ήλιο το καλοκαίρι».

Ετσι, σχολιάζει το σχέδιο της κυβέρνησης για το προσφυγικό και τη δημιουργία κέντρου κράτησης σε ερημονήσι, που έχει ήδη ξεσηκώσει πολλαπλές αντιδράσεις, ο επικεφαλής της παράταξης «Πειραιάς για όλους», Νίκος Μπελαβίλας.

Και προσθέτει:

Ο υπουργός που παρουσίασε αυτή την κάτοψη θα είχε μία περίοπτη θέση σε μία κυβέρνηση στο Βερολίνο το 1942, εκεί που σχεδίαζαν ανάλογα camps για να αντιμετωπίσουν την ύπαρξη των τότε επικίνδυνων για τη φυλετική καθαρότητα.

Αυτούς τους πιό μαύρους εφιάλτες των ναζί ετοιμάζεται να κάνει πράξη η σημερινή κυβέρνηση. Και μα την αλήθεια, είναι δική μας υπόθεση να το σταματήσουμε τώρα! Στο όνομα όσων μαρτύρησαν στο Μακρονήσι και στη Γυάρο. Τώρα!

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here