Μπάνιο στην πισίνα: Τι απασχολεί τους επιστήμονες

Το μπάνιο στην πισίνα είναι ένα ζήτημα που απασχολεί αρκετά τους Έλληνες επιστήμονες.

Τους λόγους εξήγησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας ΠΑΔΑ, Αλκης Βατόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κ. Βατόπουλος αρχικά αναφέρθηκε στις παραλίες, τονίζοντας ότι «είναι ένα ζήτημα που θέλει προσοχή και χρειάζεται πολλή αυτοοργάνωση».

Ο καθηγητής επανέλαβε στην ΕΡΤ ότι ο κόσμος πρέπει να αποφεύγει το συνωστισμό στις παραλίες, να προσέχει τις επιφάνειες που πιάνουν πολλοί άνθρωποι, να πλένει επιμελώς τα χέρια του και να μην αγγίζει το πρόσωπό του. «Ούτε με την άμμο, ούτε με το νερό, ούτε με τις ντουζιέρες, αν ακολουθεί κανείς τα μέτρα, υπάρχει πρόβλημα» εξήγησε.

Στη συνέχεια, ο Αλκης Βατόπουλος επισήμανε ότι οι πισίνες είναι ένα θέμα που απασχολεί την επιτροπή και πως τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθούν οι επιστημονικές εισηγήσεις για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Οπως είπε, το ένα σκέλος είναι «το πόσο χλώριο θα πρέπει να χρησιμοποιείται, ώστε να είναι πιο ασφαλές το κολύμπι ώστε να μην κολλήσουμε κοροναϊό και αφετέρου να μη δημιουργεί άλλα προβλήματα υγείας».

Το δεύτερο μέτρο, τόνισε, θα αφορά στο μέγιστο αριθμό ατόμων που θα μπορούν να βρίσκονται εντός της πισίνας, κάτι που πιθανώς θα καθορίζεται βάσει των τετραγωνικών επιφάνειας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here