Μπαλτάς: Αγώνας δρόμου για τα κονδύλια 10.000 αναπληρωτών

ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΛΙΑΤΣΟΥ

ΦΩΤΟ: INTIME (Γ. ΛΙΑΚΟΣ)

Αγώνα δρόμου για να εξασφαλιστούν κονδύλια για την πρόσληψη αναπληρωτών έχει ξεκινήσει  το Υπουργείο Παιδείας.  Μέχρι στιγμής,  σύμφωνα με τον κ. Μπαλτά έχουν εξασφαλιστεί κοινοτικά κονδύλια για 10.000 αναπληρωτές ενώ  τα κενά υπολογίζονται σε 20.000. Σύμφωνα με τον υπουργό, συνεχίζονται οι προσπάθειες εξεύρεσης κι από άλλες πηγές, καθώς ένα μέρος των προσλήψεων θα γίνει από κρατική χρηματοδότηση.

Με στόχο να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά με όσο γίνεται λιγότερα  κενά ,ο υπουργός παιδείας Αρ. Μπαλτάς  και ο αναπληρωτής υπουργός Τ. Κουράκης  πραγματοποίησαν  τηλεδιάσκεψη με τους δεκατρείς περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης, ζητώντας τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα να κάνουν καταγραφή των κενών ανά εκπαιδευτικό και ανά ειδικότητα .

«Κάναμε κοινωνό τον κ. Σταθάκη για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με τους αναπληρωτές, του θέσαμε όσο το δυνατόν πιο αναλυτικά τις διαστάσεις του προβλήματος και ελπίζουμε ότι θα βρούμε τη λύση, ώστε όντως όλα τα σχολεία να αρχίσουν κανονικά, με τα ωράρια που υπάρχουν, όπως πάντα», δήλωσε  ο κ. Μπαλτάς, εξερχόμενος από το υπουργείο Οικονομικών. Αντικείμενο της συνάντησης, στην οποία ήταν παρών και ο αναπληρωτής υπουργός Τ. Κουράκης καθώς και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Δημήτρης Χασάπης, ήταν η εύρεση πόρων από τον προϋπολογισμό για την πρόσληψη περίπου 5.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το ερχόμενο σχολικό έτος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here