Μπαλτάς: Δάσκαλος σε κάθε τάξη, βιβλία για τα παιδιά, η μεγάλη πρόκληση

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ (ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ)

Η μεγάλη πρόκληση για το υπουργείο Παιδείας μέχρι το Σεπτέμβριο είναι «την πρώτη μέρα της τάξης να υπάρχει δάσκαλος σε κάθε τάξη και βιβλία για τα παιδιά» σημείωσε ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Ο κ. Μπαλτάς εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι υπάρχουσες πιστώσεις θα επαρκέσουν για την κάλυψη των κενών στα σχολεία, καθώς, όπως ανέφερε, τελικά τα κενά εκπαιδευτικών που υπάρχουν στα σχολεία είναι πολύ λιγότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο, υπογράμμισε ότι προχωράει κανονικά αλλά δεν μπορεί σε αυτή τη φάση να υπάρξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ψήφισή του, εξαιτίας «της μεγάλης συζήτησης για τη συμφωνία». Εκτίμησε ωστόσο ότι «θα φτάσει να ψηφιστεί κανονικά πριν τελειώσει το καλοκαίρι».

Ερωτηθείς για τις εσωκομματικές εξελίξεις ο κ. Μπαλτάς δήλωσε ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής και τόνισε ότι «αποφεύχθηκαν διασπάσεις και μη αντιστρεπτά φαινόμενα» και παράλληλα δόθηκε χρόνος «σε όλους μας να καταλάβουμε καλύτερα τι γίνεται και πού πορευόμαστε».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here