Μπακογιάννη: Η Ελλάδα πρέπει να δώσει πίσω τους Τούρκους τρομοκράτες που είχαν συλληφθεί στην Αθήνα-ΣΥΡΙΖΑ: Βάζει στη ζυγαριά ανθρώπινες ζωές

Αίσθηση και ερωτήματα προκαλεί η απίστευτα προκλητική θέση της Ντόρας Μπακογιάννη, ότι η Ελλάδα πρέπει να παραδώσει στη Τουρκία τους 9 Τούρκους που είχαν συλληφθεί στην Αθήνα για συμμετοχή στην αριστερή οργάνωση DHKP-C!

Πρόκειται για μια απίστευτα αμοραλιστική και εκτός νομίμου ερείσματος θέση, καθώς τυχόν αποδοχή της, θα δημιουργούσε προηγούμενο για την έκδοση-παράδοση και των 8 Τούρκων αξιωματικών που ζητά η Αγκυρα για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Η κ. Μπακογιάννη λέει αυτά τα παντελώς αλλοπρόσαλλα και αστήρικτα, καθώς ο Αρειος Πάγος με μια απαράδεκτη απόφαση του τάχθηκε υπέρ της έκδοσης ενός των 9 Τούρκων, του Τουργκούτ Καγιά, εκτιμώντας προφανώς ότι για αυτόν υπάρχουν εχέγγυα να διεξαχθεί δίκαιη δίκη στη Τουρκία. Ωστόσο, ο Αρειος Πάγος, δεν έκρινε το ίδιο στην περίπτωση των 8 Τούρκων αξιωματικών, για τους οποίους έκρινε ότι δεν θα έχουν δίκαιη δίκη στη Τουρκία.

ΣΥΡΙΖΑ: Στη ζυγαριά ανθρώποινες ζωές

«Η κ. Μπακογιάννη βάζει στη ζυγαριά ανθρώπινες ζωές< τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, οι 8 πραξικοπηματίες δεν πρέπει να απελαθούν γιατί δεν θα έχουν δίκαιη δίκη. Οι 9 Τούρκοι συλληφθέντες πρέπει να απελαθούν γιατί για αυτούς θα υπάρχει δίκαιη δίκη, αποφάσισε η κ. Μπακογιάννη προεξοφλώντας αποφάσεις των αρμόδιων υπηρεσιών.

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί η κ. Μπακογιάννη ζητά πράγματα που ούτε η Τουρκία δεν έχει θέσει. Έξαλλου η δήλωση της έρχεται λίγες μέρες μετά την επίσκεψη της στην Τουρκία…

Είπε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη:

«Δεν θα δεχόμουν ποτέ και ορθώς ο κ. Τσίπρας δεν το δέχτηκε τον συμψηφισμό των δύο υποθέσεων. Οι Τούρκοι αξιωματικοί πράγματι είναι απίστευτα βαθύ το τραύμα, είναι απολύτως βέβαιοι οι Τούρκοι ότι ήταν το ελικόπτερο που χτύπησε τον Ερντογάν και την οικογένειά του άρα υπάρχει μεγάλο θέμα για τους Τούρκους. Το άλλο αφορά δύο Ελληνες αξιωματικούς που δεν έκαναν απολύτως τίποτα πέρασαν τρία μέτρα μέσα είναι αστείο και να λέγεται», είπε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα σημείωσε: «Από την άλλη υπήρξαν κάποιες κινήσεις, οι οποίες παντελώς ασύνδετα με το θέμα και με πρωτοβουλία ελληνική έπρεπε να έχουν γίνει, όπως για παράδειγμα το θέμα των Τούρκων τρομοκρατών. Οταν μια χώρα έχει στο έδαφος της ανθρώπους που κατά δήλωση της χώρας ήθελαν να δολοφονήσουν τον πρόεδρο της Τουρκίας και η ιστορία τους είναι καταγεγγραμμένη ότι έχουν κάνει δολοφονίες, αυτούς τους δίνεις πίσω. Οχι με τη λογική του ανατολίτικου παζαριού αλλά με τη λογική ότι είμαι μια χώρα που σέβομαι τον εαυτό μου».!

 

Η Μπακογιάννη παραδέχθηκε επίσης  ότι έχει πάρει από το Υπεξ και κρατάει σπίτι της τα διαβαθμισμένα έγγραφα του Υπουργείου για το Σκοπιανό.
Υπενθυμίζεται ότι και ο Βενιζέλος είχε πει παλαιότερα ότι είχε  είχε διαβαθμισμένα στρατιωτικά έγγραφα.
Ωστόσο, σπέύδουν να καταγγέλουν τον κ. Κοτζιά επειδή αποχαρακτήρισε ορισμένα διαβαθμισμένα έγγραφα για να παρουσιάσει στη Βουλή, σχολίζαν διπλωματικοί κύκλοι, αναδεικνύοντας θέμα ανακολουθίας και αξιοπιστίας των λόγων της κ. Μπακογιάννη.

 

Μιλώντας για τη κυβερνητική διγλωσσία στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Αμυνας ότι «οι Πρέσπες δεν θα εφαρμοστούν ποτέ», η κ. Μπακογιάννη είπε: «Ο κ. Καμμένος έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα της γελοιότητας. Είναι θλιβερό ότι αυτό που όλοι οι πρωθυπουργοί και υπουργοί Εξωτερικών θα λένε επιστρέφοντας στις χώρες τους είναι ότι είδαμε την ελληνική αντιπροσωπεία με δύο διαφορετικές θέσεις του υπουργού Αμυνας και του υπουργού Εξωτερικών. Αυτό είναι το ευτράπελο της Συνόδου. Δεν μας αξίζει αυτή η εικόνα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here