Μπακογιάννη: Ο Καραμανλής θα μπορούσε να παίξει ρόλο στην ανασύνθεση της παράταξης

Ο  Κώστας Καραμανλής θα μπορούσε να παίξει ρόλο και στην ανασύνθεση της παράταξης και στην προσπάθεια για ευρύτερες συναινέσεις.  Την  άποψη  αυτή εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της, στην εφημερίδα Real news.

Όσον αφορά, στο αν φοβάται διαγραφή από τον κ. Σαμαρά, είπε ότι «η θέση της είναι η σύνθεση και η ενότητα, όχι το “διαίρει και βασίλευε”». Σχετικά με το αν μια νέα συμφωνία θα σηματοδοτούσε πολιτικές εξελίξεις στη ΝΔ και αν υπάρξει κίνημα αμφισβήτησης του Αντώνη Σαμαρά, σημείωσε ότι η ΝΔ πρέπει να αποκαταστήσει τους δεσμούς της με την κοινωνία, και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τον διάλογο και τη σύνθεση των απόψεων. «Χρειάζεται να αναγεννήσουμε την παράταξη και να δημιουργήσουμε μια παράταξη η οποία μπορεί να εμπνεύσει τους Έλληνες».

Απαντώντας σε αιχμές που άφησε ο Α. Σαμαράς , είπε οτι »  δεν έχω απολύτως κανένα δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ και  πρόσθεσε οτι θα ήταν » τουλάχιστον  οξύμωρο η ΝΔ να «ταυτιστεί με τις φωνές μέσα στο  ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες θέλουν τη ρήξη και την επιστροφή στη δραχμή». » Αλλού πρέπει να αναζητήσει ο κ. Σαμαράς τα αίτια για τα οποία σήμερα η ΝΔ βρίσκεται δημοσκοπικά στο 15%, κατέληξε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι είναι ώρα ευθύνης για όλους και την κεντρική ευθύνη έχει πάρει ο Αλέξης Τσίπρας. «Οφείλει να ανταποκριθεί στη λαϊκή εντολή. Αν χαθεί η δεδηλωμένη, οι εκλογές είναι η πιθανότερη λύση». Επίσης, απέρριψε το ενδεχόμενο κοινής εκλογικής καθόδου ενός ευρωπαϊκού μετώπου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποταμιού, καθώς ο εκλογικός νόμος δεν το επιτρέπει.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here