Μουζάλας: Ζούμε το μεγαλύτερο κύμα προσφυγικών ροών μετά τον πόλεμο

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Ζούμε το μεγαλύτερο κύμα προσφυγικών ροών που έχει ποτέ γνωρίσει η Ευρώπη, τόνισε ο υπουργός αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. 

O κ. Μουζάλας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η ΕΕ αναγνώρισε ότι το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό που συμβαίνει επί ελληνικού εδάφους, διαθέτοντας και τα σχετικά κονδύλια.

Το δεύτερο σημαντικό ζήτημα, συνέχισε ο υπουργός, είναι το γεγονός ότι η ΕΕ μελετά το να «πηγαίνει» η ίδια σε χώρες όπως η Τουρκία και να καταγράφει τους πρόσφυγες, ώστε να μην εμπλέκονται οι δουλέμποροι και να επιβαρύνονται τα νησιά.

Η ελληνική πλευρά έχει αναλάβει το θέμα των «hot spots», τα οποία σε ένα δίμηνο θα λειτουργούν, δεσμεύθηκε ο κ. Μουζάλας.

Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ακόμα πως «μπορεί οι 160.000 θέσεις μετεγκατάστασης [προς την ΕΕ] να μοιάζουν λίγες, αλλά αν σκεφτείτε ότι πριν από δύο χρόνια το αντίστοιχο σχέδιο πρόβλεπε 200 χιλιάδες θέσεις φυλάκισης, πρόκειται για ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός», τόνισε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here