Μουζάλας: Οφείλουμε να δεχόμαστε τους πρόσφυγες όχι να τους απωθούμε

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ( Γ. ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ)

«Τους πρόσφυγες οφείλεις να τους υποδέχεσαι και όχι να τους απωθείς. Αυτό επιβάλουν η Συνθήκη της Γενεύης, το διεθνές και ευρωπαικό δίκαιο και η εθνική νομοθεσία», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας λίγο πριν την ορκωμοσία του, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως είπε, στην Ελλάδα εισέρχονται κατά 80% πρόσφυγες και το πρόβλημα είναι κυρίως προσφυγικό σε αντίθεση με την Ιταλία όπου το πρόβλημα είναι μεταναστευτικό.

Εξάλλου, ο κ. Μουζάλας εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι πλέον το πρόβλημα αντιμετωπίζεται ως ευρωπαϊκό και ανέφερε ότι οι χώρες που προβάλλουν ενστάσεις για την υλοποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής είναι μειονότητα. «Ήδη», πρόσθεσε, «στη σύνοδο κορυφής έδειξαν σημάδια υποχώρησης».

Για τη συνεργασία του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, απάντησε ότι δεν υπάρχει λόγος να μην είναι καλή και πρόσθεσε ότι θεωρεί το προσφυγικό μειζον ζήτημα, ίσως το μεγαλύτερο μετά το οικονομικό πρόβλημα.

«Νομίζω ότι στα μέτρα των δυνατοτήτων μας θα κάνουμε πράγματα, θα κριθεί αυτό», συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός και τόνισε ότι οι πρόσφυγες δεν είναι εχθροί.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here