Μουζάλας για πρόσφυγες: Θα ελαφρυνθεί ο κοινωνικός ιστός της Αθήνας

Την ανησυχία του για την επιβάρυνση του κοινωνικού ιστού της Αθήνας εξαιτίας της αύξησης των ροών εξέφρασε ο υπουργός Γιάννης Μουζάλας κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη. Ο κ. Μουζάλας διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ελάφρυνση. Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης παρατήρησε ότι δεν επιτρέπεται να έχουμε άδειους χώρους στο Λεκανοπέδιο και γεμάτες πλατείες στην Αθήνα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο αντρών βρέθηκαν η αποτίμηση της έως σήμερα διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος στην Αθήνα και η στενή συνεργασία στον σχεδιασμό για την ανακούφιση του κοινωνικού αστικού ιστού της πρωτεύουσας και κυρίως της ιδιαιτέρως επιβαρυμένης περιοχής της πλατείας Βικτωρίας.

Ο κ. Μουζάλας αναγνώρισε ότι «ο δήμαρχος έχει μια πολύ μεγάλη αγωνία για την κατάσταση και τον κατανοώ. Σήμερα συζητήσαμε αυτές τις κοινές αγωνίες. Κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και υπογράμμισε ότι«τις επόμενες μέρες θα έχουμε ελαφρύνει πάρα πολύ το πρόβλημα».

Απ’ την πλευρά του ο κ. Καμίνης άφησε αιχμές καθώς ο δήμος Αθηναίων κάνει αυτό που του αναλογεί μόνος του και «δεν βλέπουμε ούτε από τους άλλους δήμους μια παρόμοια διάθεση, ούτε όμως και από τις Ένοπλες Δυνάμεις να διαθέτουν έναν ελεύθερο χώρο».

«Ενώ ξέρουμε ότι υπάρχουν στρατόπεδα, τα οποία ουσιαστικά έχουν εγκαταλειφθεί. Δεν επιτρέπεται, να έχουμε άδειους χώρους στο Λεκανοπέδιο, και γεμάτες πλατείες στην Αθήνα» τόνισε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here