Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων: Με ελεύθερη είσοδο μέχρι τις 8 το βράδυ τα Μουσεία

 

Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών, σήμερα Τρίτη 18 Απριλίου και όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία θα λειτουργήσουν με ελεύθερη είσοδο από τις 8 το πρωι έως τις 8 το βράδυ.

Η 18η Απριλίου έχει ορισθεί από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ΙCOMOS) ως Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών, έπειτα από σχετική πρόταση κατά τη διάρκεια ενός συμποσίου του ICOMOS στην Τυνησία και υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση της UNESCO τον Νοέμβριο του 1983.

Υπενθυμίζεται πως πλέον ορισμένοι αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία λειτουργούν με συνεχές θερινό ωράριο (8 π.μ.- 8 μ.μ.) και με αυξημένο φυσικά εισιτήριο.

Όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Πολιτισμού, με συνεχές ωράριο λειτουργούν οι αρχαιολογικοί χώροι της Ακρόπολης, του Ακρωτηρίου Θήρας και του Ανακτόρου Ζάκρου, της Πέλλας, του Σουνίου, η Κνωσός (έως τις 7 μ.μ.), το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, το Εθνικό Αρχαιολογικό, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, ο αρχαιολογικός χώρος και το Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών (Βεργίνα), η Σπιναλόγκα κ.ά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here