Μοσκοβισί: Θαρραλέα η επιλογή Τσίπρα για ευρωπαϊκή δέσμευση της χώρας

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Οι Έλληνες ψηφοφόροι θα θελήσουν να επιβεβαιώσουν την ευρωπαϊκή δέσμευση της χώρας και την τήρηση του προγράμματος, την οποία αποδέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας μια θαρραλέα επιλογή, σημείωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι iTélé, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «οι Έλληνες ψηφοφόροι θα δώσουν μια πλειοψηφία ώστε να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, ώστε να τηρηθούν οι δεσμεύσεις».

Υποστήριξε δε, την κυβερνητική επιλογή για πρόωρες εκλογές σημειώνοντας ότι ο κ. Τσίπρας «χρειαζόταν αναμφιβόλως εκλογές (…) επειδή έπρεπε να έχει μια πλειοψηφία που να συμφωνεί με τις επιλογές που έκανε, οι οποίες ήταν θαρραλέες αλλά όχι εκείνες για τις οποίες εξελέγη αρχικά».

Ο κ. Μοσκοβισί έκανε λόγο για «τεράστια βήματα» που έχει κάνει η Ελλάδα «από τον Ιούνιο – Ιούλιο» και εκτίμησε ότι «έχει αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη» μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης.

Ερωτηθείς για τις νέες διαπραγματεύσεις που θα γίνουν για το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας άφησε να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει «τον Οκτώβριο με Νοέμβριο», επαναλαμβάνοντας όμως ότι «καμία χώρα – μέλος (της Ε.Ε.) δεν είναι έτοιμη να διαγράψει το ελληνικό χρέος». Αναφέρθηκε ωστόσο σε «τεχνικές λύσεις», κάνοντας λόγο για «την επιμήκυνση των ωριμάνσεων» και εξέφρασε την ελπίδα «να συμμετάσχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο επόμενο πρόγραμμα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here