Μοσκοβισί: Σχεδόν ήρθαν στα χέρια Βαρουφάκης-Ντάισελμπλουμ

ΦΩΤΟ: IN TIME

Φως σε ένα ακόμη παρασκήνιο  των δραματικών διαπραγματεύσεων του περασμένου Φεβρουαρίου μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών, όταν τα ηνία του υπουργείου Οικονομικών κρατούσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ρίχνει ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί. 

Με δηλώσεις του σε δημοσιογράφο της Liberation, ο Γάλλος αξιωματούχος επιβεβαιώνει ότι » υπήρξε μια στιγμή φυσικής αντιπαράθεσης με τον Βαρουφάκη και τον Ντάισελμπλουμ σχεδόν σαν να έρχονται στα χέρια» και ο ίδιος αναγκάστηκε να παρέμβει.

Τότε ο ανταποκριτής της Liberation στις Βρυξέλλες Ζαν Κατρεμέρ είχε κάνει αναφορά στο έντονο επεισόδιο, με τον κ.Βαρουφάκη να τον διαψεύδει.

Ο δημοσιογράφος επανέρχεται με ανάρτησή του σε blog που διατηρεί μέσω της γαλλικής εφημερίδας, όπου αναφέρεται στο ντοκιμαντέρ που πρόκειται να παρουσιάσει τον Οκτώβριο για την ελληνική υπόθεση και παραθέτει τη μαρτυρία του Πιέρ Μοσκοβισί:

«Αυτό συνέβη στη διάρκεια μιας συνάντησης (16 Φεβρουαρίου) ανάμεσα στον Ντάισελμπλουμ, τον τότε υπουργό Βαρουφάκη και εμένα. Ο Βαρουφάκης προσπάθησε να αντιδράσει στην παρουσίαση ενός εγγράφου από τον Ντάισελμπλουμ, το οποίο υποτίθεται ότι ήταν το σχέδιο Μοσκοβισί, ενώ στην πραγματικότητα είχε βγει από τον 13ο όροφο της Κομισιόν,εκεί που βρίσκεται το γραφείο του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Αυτό το έγγραφο ήταν  συνεισφορά της Κομισιόν που θα περνούσε από το μικροσκόπιο του Eurogroup.

» Υπήρχαν όμως δύο έγγραφα: ένα της Επιτροπής με ημερομηνία της προηγούμενης μέρας και ένα από τις υπηρεσίες του Eurogroup που ήταν διαφορετικό.

»  Μπήκαμε στη συνάντηση και υπήρξε μια στιγμή φυσικής αντιπαράθεσης με τον Βαρουφάκη και τον Ντάισελμπλουμ σχεδόν σαν να έρχονται στα χέρια».

» Ο ένας κατηγόρησε τον άλλον ότι είναι ψεύτης και αναγκάστηκα να επέμβω. Κατάφερα να τους χωρίσω. Αλλά δεν κατάφερα να τους φέρω κοντά ξανά. Δεν μίλησαν πραγματικά ο ένας στον άλλο μετά από αυτό.»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here