Μοσκοβισί: Η συμφωνία θα επιτευχθεί αν όλοι τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

«Αν όλοι τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, της 12ης Ιουλίου, τότε είναι δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία», τονίζει ο Επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί,  ο οποίος εκτιμά ότι με τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης και έτσι η χώρα θα στηριχτεί στις δυνάμεις της.

Σε συνέντευξή του στο «Εθνος» ο κ. Μοσκοβισί επισημαίνει ότι «στόχος του προγράμματος είναι να επιτρέψει στην Ελλάδα να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να επιστρέψει η οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης. Οι Έλληνες πολίτες χρειάζονται μία προοπτική για το μέλλον. Οι επιχειρήσεις χρειάζονται ένα σταθερό κανονιστικό περιβάλλον. Οι επενδυτές χρειάζονται νομική ασφάλεια. Οι μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο του προγράμματος δίνουν απαντήσεις σε όλες αυτές τις προκλήσεις» λέει ο Επίτροπος Οικονομικών.

Ο Πιερ Μοσκοβισί λέει ότι ο πρόεδρος Γιούνκερ έχει ασχοληθεί προσωπικά για να βοηθήσει την Ελλάδα, «την ίδια στιγμή που εργαζόμαστε για το νέο πρόγραμμα, η Επιτροπή εργάζεται παράλληλα για να βοηθήσει την Ελλάδα παρέχοντας τεχνογνωσία και χρηματοδότηση για επενδύσεις. Στις 15 Ιουλίου η Επιτροπή υπέβαλε σχέδιο 35 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη και την απασχόληση στην Ελλάδα έως το 2020. Η επιτροπή θέλει να βοηθήσει στις προσπάθειές σας για την ανοικοδόμηση της οικονομίας σας, προς όφελος της Ελλάδας και για το καλό της Ένωσης. Είμαστε μαζί σε αυτό» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πιερ Μοσκοβισί.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here