Μόσχα, Λευκός Οίκος καλύπτουν τον γιο του Τραμπ για τη συνάντηση με τη ρωσίδα δικηγόρο

«Δεν υπάρχει τίποτα για διερεύνηση» στις επαφές της ρωσίδας δικηγόρου με τον υιό Τραμπ λέει το Κρεμλίνο, δηλώνοντας το ίδιο «άγνοια» για τις συνομιλίες και υποστηρίζοντας εμμέσως τον Τραμπ τον νεότερο. 

Ο ίδιος πρόεδρος των ΗΠΑ υπερασπίστηκε την αθωότητα του γιου του μιλώντας (χωρίς να παραλείψει να καταφύγει σε μάλλον δραματικούς τόνους) για «το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών στην πολιτική Ιστορία».

Στις ΗΠΑ έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων μετά την , αναγκαστική, δημοσίευση των mail του υιού Τραμπ, τα οποία αποκαλύπτουν επικοινωνία και επαφή του ίδιου και μελών του επιτελείου του Τραμπ, με τη ρωσίδα δικηγόρο, με σκοπό την άντληση πληροφοριών σε βάρος της Χίλαρι Κλίντον.

Η εν λόγω ρωσίδα δικηγόρος, η Ναταλία Βεσελνίτσκαγια, που εμφανίστηκε να προσφέρει στον υιό Τραμπ «ενοχοποιητικά στοιχεία» για την Κλίντον παρουσιάζεται στα mail του μεσάζοντα -χωρίς, φυσικά αυτό να σημαίνει ότι όντως είναι- ως «κυβερνητική ρωσίδα δικηγόρος». Τόσο η ίδια, σήμερα, όσο και η Μόσχα, το αρνούνται κατηγορηματικά.

Ο υιός Τραμπ έβγαλε μόνος του τα mail στο Twitter επειδή οι New York Times ήταν έτοιμοι να τα δημοσιεύσουν. Κι έσπευσε να δηλώσει, όχι βέβαια ότι τον πσιτεύι και κανείς, πως ο πατέρας του δεν γνώριζε τίποτα για τις επαφές του με την Βεσελνίτσκαγια.

Το θέμα σχολίασε και το Κρεμλίνο: «Δεν υπάρχει τίποτα για να διερευνηθεί στις επαφές της Βεσελνίτσκαγια με την ομάδα του αμερικανού προέδρου» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, στην πιο σαφή του δήλωση που κινείται σε παράλληλη γραμμή με εκείνη του Τραμπ, ο οποίος θέλει να υποβαθμίσει την υπόθεση.

«Δεν γνωρίζουμε τίποτα για την συνάντηση της δικηγόρου με συνεργάτες του Τραμπ, δεν έχουμε καμία σχέση με τη δικηγόρο» υπογράμμισε επίσης ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. Ο αμερικανός πρόεδρος, είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος, «βρίσκεται υπό άνευ προηγουμένου πίεση».

Λίγο προηγουμένως είχε αναφερθεί στην υπόθεση και ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Έμαθα με έκπληξη ότι μία ρωσίδα δικηγόρος και ο γιος του Τραμπ κατηγορούνται ότι συναντήθηκαν» είπε ο ρώσος ΥΠΕΞ. «Για εμένα, αυτό είναι τρελό» συμπλήρωσε.

«Τι πρόβλημα ή απειλή μπορεί να υπάρξει από το ότι ο οποιοσδήποτε μίλησε με κάποιον δικηγόρο;» αναρωτήθηκε, λέγοντας σε άλλο σημείο πως πρόκειται για απόπειρα «σοβαρών ανθρώπων να δημιουργήσουν ζήτημα εκ του μη όντος».

Από την πλευρά του Λευκού Οίκου, ο ίδιος ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε τον γιο του, λέγοντας πως είναι αθώος, και τον επαίνεσε για την κίνηση του να δημοσιεύσει τα mail.

«Ο γιος μου Ντόναλντ έκανε χθες καλή δουλειά» έγραψε την Τετάρτη. «Ήταν ανοικτός, διαφανής και αθώος. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών στην πολιτική Ιστορία. Λυπηρό!» έγραφε το tweet του προέδρου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here