Μόσχα: Δυνάμεις των ΗΠΑ σε θέσεις τζιχαντιστών-ISIS στη Συρία

Ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία  δυνάμεων του αμερικανικού στρατού με τους τζιχαντιστές στη Συρία, καταγγέλλει η Ρωσία, αποκαλύπτοντας αεροφωτογραφίες που αποδεικνύουν όπως λέει τους ισχυρισμούς της. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Russia Today, στις αεροφωτογραφίες φαίνονται θωρακισμένα οχήματα τύπου Hummer των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού στρατού, σε σημεία τα οποία είχαν οχυρωθεί προηγουμένως από τζιχαντιστές στην Συρία.

Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ακόμα η άποψη του ρωσικού υπουργείου άμυνας ότι «παρά το γεγονός ότι τα αμερικανικά προπύργια βρίσκονται στις περιοχές ISIS, δεν έχει διοργανωθεί περιπολικός έλεγχος». Αυτό σημαίνει σύμφωνα με τους Ρώσους ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες «που βρίσκονται σε περιοχές κατεχόμενες από τρομοκράτες, νιώθουν απόλυτα ασφαλείς»!

Το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας έχουν ενταθεί με τη Μόσχα να εκτοξεύει απειλές εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων στη Συρία.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πρόσφατα πως αν οι δυνάμεις της στη Συρία προκληθούν από τους Αμερικανούς στρατιώτες που υποστηρίζουν τους Σύρους μαχητές της Αλ Νούσρα και άλλων γκρουπ, κυρίως Κούρδων, θα προβούν σε εκτεταμένους βομβαρδισμούς των περιοχών αυτών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here