Λέσβος: Εξέγερση και επεισόδια στο κέντρο κράτησης στη Μόρια(βίντεο-φωτο-upd)-Επίθεση σε Μουζάλα

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ

μορια ιν τιμε

 

moria7

Επεισόδια με συγκρούσεις προσφύγων-αστυνομίας  σημειώθηκαν το απόγευμα στο Κέντρο Κράτησης Προσφύγων στη Μόρια. Σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν όταν ανήλικοι ασυνόδευτοι πρόσφυγες άρχισαν να διαμαρτύρονται για την παράνομη κράτησή τους και τις πληροφορίες ότι απορρίφθηκαν οι αιτήσεις ασύλου.

Οπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Andrew Conelly, η διαμαρτυρία ξεκίνησε μετά τον τραυματισμό ανήλικου πρόσφυγα από τις αστυνομικές δυνάμεις.
 ÐÑÏÓÖÕÃÉÊÇ ÊÑÉÓÇÅÐÅÉÓÏÄÉÁ ÓÔÏ ÊÅÍÔÑÏ ÊÁÔÁÃÑÁÖÇÓ (HOT SPOTS)  ÔÇÓ ÌÏÑÉÁÓ ÊÁÔÁ ÔÇÍ ÅÐÉÓÊÅØÇ ÔÙÍ ÕÐÏÕÑÃÙÍ ÌÅÔÁÍÁÓÔÅÕÔÉÊÇÓ ÐÏËÉÔÉÊÇÓ ÅËËÁÄÁÓ ÊÁÉ ÏËËÁÍÄÉÁÓ ÖÙÔÏÃÑÁÖÏÓ:ÔÓÁÊÌÁÊÇÓ ÐÅÔÑÏÓÐÑÏÓÖÕÃÉÊÇ ÊÑÉÓÇÅÐÅÉÓÏÄÉÁ ÓÔÏ ÊÅÍÔÑÏ ÊÁÔÁÃÑÁÖÇÓ (HOT SPOTS)  ÔÇÓ ÌÏÑÉÁÓ ÊÁÔÁ ÔÇÍ ÅÐÉÓÊÅØÇ ÔÙÍ ÕÐÏÕÑÃÙÍ ÌÅÔÁÍÁÓÔÅÕÔÉÊÇÓ ÐÏËÉÔÉÊÇÓ ÅËËÁÄÁÓ ÊÁÉ ÏËËÁÍÄÉÁÓ ÖÙÔÏÃÑÁÖÏÓ:ÔÓÁÊÌÁÊÇÓ ÐÅÔÑÏÓΜΟΡΙΑ   ΙΝ ΤΙΜΕ
 O δημοσιογράφος Andrew Conelly ανέβασε φωτογραφία στο twitter που δείχνει πυκνούς καπνούς να βγαίνουν από τις εγκαταστάσεις του hotspot καθώς και μεταφορά τραυματιών έξω από το στρατόπεδο.
moria 2

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται έξω από το Κέντρο και επιχειρούν να εισβάλουν μέσα.  Όπως αναφέρει ο dromografos οι εξεγερμένοι πρόσφυγες τους πετάνε μπουκάλια και πέτρες.

moria 4

Eπίθεση σε Μουζάλα

Νωρίτερα, πρόσφυγες της Μόριας, υποδέχθηκαν με άγριες διαθέσεις τον υπουργό Γ.Μουζάλα, εκτοξεύοντας  εναντίον του μπουκάλια με νερό κατά την διάρκεια της επίσκεψής του.

Η επίσκεψή του στον καταυλισμό κατέληξε πολύ γρήγορα σε φραστικές αντεγκλήσεις από την πλευρά των προσφύγων οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό και τις επαναπροωθήσεις στην Τουρκία.

Παρά τις προσπάθειες των παρευρισκομένων να ηρεμήσουν τα πνεύματα, οι μετανάστες δεν πείστηκαν και ανέβασαν τους τόνους εκτοξεύοντας μπουκάλια με νερό εναντίον του υπουργού.

Aργά το βράδυ η κατάσταση δεν είχε εκτονωθεί εντελώς.Μάρτυρες έλεγαν ότι πέφτουν δακρυγόνα ενώ μέσα στη Μόρια ακούγονται φωνές και εκρήξεις.

moria 11

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here