Μονομερής αυθαίρετη ενέργεια Σόιμπλε-Ντάισελμπλουμ, το πάγωμα των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, λένε ΥΠΟΙΚ του Eurogroup

Μονομερής αυθαίρετη ενέργεια του προέδρου του Εurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ σε συνεννόησης με τον Φεργαμό υπουργό Οικονομικών Β, Σόιμπλε, θεβρούν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης την απόφαση να παγώσει η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Μιλώντας στο πρακτορείο MNI, χαρακτήριζαν «βιαστική και ανακριβή» την σχετική δήλωση-απόφαση του προέδρου του Eurogroup.

«Μπορώ μόνο να πω ότι αφού δεν ενημερώθηκα για την απόφαση αυτή δεν είναι ομόφωνη» τονίζει υπουργός Οικονομικών της ευρωζώνης, θέμα που έθεσε και ο γάλλος υπουργός Μ.Σαπέν.

H στάση του Eurogroup για την Ελλάδα δεν έχει αλλάξει από τις 5 Δεκεμβρίου, όταν συμφωνήθηκαν τα μέτρα για την ελάφρυνση χρέους, δήλωσε o Σαπέν. Ερωτηθείς δε για την ανακοίνωση του ESM περί παγώματος των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, τόνισε ότι μόνο μια νέα απόφαση του Eurogroup μπορεί να παγώσει τα όσα ανακοινώθηκαν στις 5 Δεκεμβρίου.

 

Δεν ενημερώθηκαν οι ΥΠΟΙΚ του Eurogroup


Οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών δεν είχαν ενημερωθεί για την απόφαση του Γερούν Ντάισελμπλουμ να παγώσει την προώθηση των βραχυπρόθεσμων μέτρων, υποστηρίζει το πρακτορείο MNI.
«Όλα γίνονται περίπλοκα χωρίς λόγο, οι εντάσεις αυξάνονται και οι αγορές έχουν στρέψει ξανά την προσοχή τους στην Ελλάδα. Αυτό δεν είναι καλό», σχολίασε.

Η Κομισιόν θα ενέκρινε τον μποναμά Τσίπρα

Υψηλόβαθμη πηγή είπε δε ότι η Κομισιόν θα είχε εγκρίνει εάν της είχε ζητηθεί γνωμοδότηση, την παροχή έκτακτου βοηθήματος στους χαμηλοσυνταξιούχους, υπογραμμίζοντας ότι το λάθος είναι ότι δεν γωστοποιήθηκε στους δανειστές πριν ανακοινωθεί.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here