Μόνο προσωποποιημένη κάρτα από σήμερα-Τέλος το χάρτινο μειωμένο εισιτήριο

 

Μόνο με προσωποποιημένη κάρτα θα μετακινούνται με τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας οι δικαιούχοι μειωμένου ή δωρεάν κομίστρου, από σήμερα Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, καθώς καταργείται η διάθεση του μειωμένου χάρτινου ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Αυτό σημαίνει ότι οι δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου (φοιτητές, σπουδαστές, άτομα άνω των 65 ετών και κάτω των 18 ετών, πολύτεκνοι, κ.α.), εφόσον επιθυμούν να κάνουν χρήση του δικαιώματος της μειωμένης μετακίνησης, οφείλουν να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα.

Στο σημείο αυτό, ο ΟΑΣΑ υπογραμμίζει ότι είναι ο συγκοινωνιακός φορέας που υλοποιεί την πιο διευρυμένη κοινωνική πολιτική, καθώς φοιτητές και άτομα άνω των 65 ετών μετακινούνται με έκπτωση 50%, ενώ άνεργοι και ΑμεΑ δωρεάν, εφόσον έχουν εκδώσει προσωποποιημένη κάρτα.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, η προσωποποιημένη κάρτα συνοδεύεται από σειρά προνομίων. Για παράδειγμα, επιτρέπει τη προμήθεια όλων των προϊόντων κομίστρου (π.χ. μηνιαία κάρτα, 10+1, 5+0, κ.τ.λ.) μέσω κινητού τηλεφώνου με τεχνολογία NFC, χωρίς να χρειάζεται η μετάβαση σε εκδοτήρια ή Αυτόματα Μηχανήματα

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here