Μόνιμη λύση με 5ετή αναστολή πληρωμών προτείνει για Ελλάδα ο Β. Φάινμαν

Μόνιμη λύση στο ελληνικό πρόβλημα, μ΄ένα πακέτο μέτρων για τα επόμενα πέντε χρόνια, με ταυτόχρονο, για το  ίδιο χρονικό διάστημα  ένα είδος αναβολής πληρωμών – κάτω από αυστηρούς κανόνες και όρους, εισηγείται ο Αυστριακός Καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν.

Οπως τονίζει σε συνέντευξή του, η Ελλάδα με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να βγει από το ευρώ, «όμως γι αυτό θα πρέπει οι Ελληνες να βοηθηθούν μακροπρόθεσμα και όχι όπως γίνεται αυτή τη στιγμή μόνον από εβδομάδα σε εβδομάδα», κάτι που «θυμίζει την κατάσταση ενός ο οποίος πνίγεται και βοηθείται μόνον για να ξεπεράσει το επόμενο κύμα, αλλά όχι για να βγει τελείως από το νερό».

«Όχι πως οι Ελληνες θα πρέπει να μην πληρώσουν απολύτως τίποτε, αλλά θα πρέπει να τους δοθεί για αυτά τα πέντε χρόνια μια ευρεία αναβολή πληρωμών και κατόπιν θα πρέπει να καταστρωθεί μαζί τους ένα πακέτο που θα προβλέπει εξοικονομήσεις και μεταρρυθμίσεις, αλλά με κοινωνική διάσταση, που συγχρόνως θα καθιστά δυνατές επενδύσεις και ασφάλεια», συμπληρώνει ο Βέρνερ Φάιμαν.

Σύμφωνα με τον καγκελάριο και αρχηγό των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, μια χρεοκοπία της Ελλάδας θα αποτελούσε την πλέον ακριβή επιλογή και θα προέκυπτε ο κίνδυνος μετάδοσης σε άλλες χώρες. Όπως σημειώνει, όλο το κλίμα στην Ευρωζώνη θα ήταν καταστρεπτικό εάν η Ευρώπη γινόταν μια ήπειρος όπου χώρες πετάγονται έξω από το κοινό νόμισμα και αυτό θα κλόνιζε την εμπιστοσύνη σε ολόκληρη την Ευρωπαική Ιδέα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here