Μολότοφ και χημικά σε Πολυτεχνείο, Εξάρχεια-Συλλήψεις και προσαγωγές-Επεισόδια και στη Θεσ/νίκη (Φωτό)

 

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ (Γ. ΛΙΑΚΟΣ, Γ. ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ)

Μάχες στους δρόμους των Εξαρχείων γύρω από το Πολυτεχνείο. Κουκολοφόροι αντιεξουσιαστές πετούν βόμβες μολότοφ, πέτρες και ξύλα κατά δυνάμεων των ΜΑΤ ενώ εκείνοι απαντούν με ρίψη χημικών. 

επεισόδια εξαρχεια ιν τιμε μπαμπουκος

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγη ώρα πριν τις 7 και συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Η ατμόσφαιρα στα Εξάρχεια είναι αποπνικτική από τους καπνούς και τα δακρυγόνα της αστυνομίας.

επεισόδια ματ εξαρχεια ιν τιμε λιάκος

Η Αστυνομία είχε προχωρήσει συνολικά σε 13 συλλήψεις. Εκτεταμένες ήταν οι φθορές σε δρόμους, καταστήματα, αυτοκίνητα κλπ, ενώ ζημιές προκάλεσαν και μέσα στο Πολυτεχνείο οι καταληψίες ενώ σε επιφυλακή είναι και ξ Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

συλλήψεις εξάρχεια ιν τιμε

Επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ γίνονται και στη Θεσσαλονίκη.

επειδόσια Θεσσαλονικη ιν τιμε γ. Μωθσιάδης

Ομάδα διαδηλωτών κινήθηκε από την οδό Εγνατία στους χώρους του ΑΠΘ, στο προαύλιο της Πολυτεχνικής Σχολής, εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα κατά των δυνάμεων της αστυνομίας, οι οποίες από την πλευρά τους έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Στα Ιωάννινα, με τραύμα στο μέτωπο μεταφέρθηκε ο αστυνομικός Διευθυντής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, μετά από επίθεση που δέχθηκε από κουκουλοφόρους, έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου, στις 8 το βράδυ. Ομάδα ατόμων πέταξε εναντίον του αστυνομικού διευθυντή καδρόνι.

Στο μεταξύ, σε προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία και στην Πάτρα, μετά από επεισόδια που προκλήθηκαν στο κέντρο της πόλης.

Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας που έγινε για την επέτειο του Πολυτεχνείου και στο Ηράκλειο. Ομάδα νεαρών πέταξε μπογιές στο δικαστικό μέγαρο της πόλης, ενώ έσπασαν και τζαμαρίες εισόδου καταστημάτων προκαλώντας φθορές στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης και στην Αγίου Μηνά.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here