Μολότοφ και χημικά στον Πειραιά στην αντιφασιστική πορεία για τον Π. Φύσσα

Τα επεισόδια ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής πορείας για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα η οποία είχε τελικό προορισμό τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.

Λίγο πρίν τις 8 το βράδυ η πορεία έφτασε στο λιμάνι και κατευθύνθηκε προς το Δημοτικό Θέατρο. Εκεί ήταν παραταγμένες κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ προκειμένου οι διαδηλωτές να μην πλησιάσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση ενώ ομάδα αγνώστων πέταξε μολότοφ και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

 

Επεισόδια σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη

Ομάδα 30 ατόμων πέταξε μολότοφ μόλις ολοκληρώθηκε η πορεία στη Θεσσαλονίκη. Ενώ οι διαδηλωτές είχαν αρχίσει να αποχωρούν αφού η πορεία είχε φτάσει στο άγαλμα Βενιζέλου μια ομάδα 30 ατόμων κινήθηκε προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Εγνατία και έριξε βόμβες μολότοφ

 

Οι αστυνομικοί απάντησαν με κρότου λάμψης. Οι νεαροί ανασυντάχθηκαν και οι επιθέσεις συνεχίζονται

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα και στην Πάτρα. Η κεφαλή της πορείας βρίσκεται στην διασταύρωση της Κορίνθου με την Αγίου Νικολάου. Στο πίσω μέρος ακολουθούν άτομα που έχουν ρόπαλα και έχουν καλυμμένο το πρόσωπό τους.

Η πορεία πριν λίγο επέστρεψε στην πλατεία Γεωργίου ενώ η ομάδα των ατόμων με τις κουκούλες κινήθηκε προς τη διασταύρωση των οδών Ερμού και Μαιζώνος όπου πέταξαν μολότοφ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here