Γιούνκερ: Μόλις 60 εκατ.ευρώ μας χώριζαν από την συμφωνία

Τη δική του εκδοχή για τη διακοπή των διαπραγματεύσεων στο Eurogroup της 27ης Ιουνίου έδωσε ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ μιλώντας σε μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Politico, ο πρόεδρος της Κομισιόν φέρεται να δήλωσε πως «η Ελλάδα και η Ευρώπη ήταν πολύ κοντά σε συμφωνία. Τις δύο πλευρές χώριζαν μόλις 60 εκατ. ευρώ».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν στην ενημέρωση που έκανε στα μέλη του ΕΛΚ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη ότι αρνήθηκαν την συμφωνία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Γιούνκερ ανέφερε πως ο Βαρουφάκης οδήγησε τους διαπραγματευτές έξω από την αίθουσα, ενώ βρίσκονταν πολύ κοντά στη συμφωνία.

Αποδίδει στους Τσίπρα και Βαρουφάκη ότι άλλαζαν συνεχώς τους όρους της διαπραγμάτευσης και ήταν απρόθυμοι να κάνουν μια συμφωνία, όσο κι αν υποχωρούσαν οι διαπραγματευτές.

Τέλος, το Politico υποστηρίζει πως ο Πρόεδρος της Κομισιόν αποκάλυψε στα μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ότι έχει σχέδιο για τη Δευτέρα ανάλογα με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

«Πιθανή επικράτηση του ‘Όχι’ σημαίνει ότι η Ελλάδα αφήνει το ευρώ» φέρεται να τόνισε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here