Παράταση του προγράμματος για 9 μήνες πρότειναν οι θεσμοί, λέει η WSJ

Επέκταση του μνημονίου για άλλους 9 μήνες, προσφέροντας τα 10,9 δις ευρώ από την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, με αντάλλαγμα την λήψη σκληρών μέτρων, πρότειναν οι δανειστές στη ελληνική κυβέρνηση, υποστηρίζει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας οι θεσμοί πρότειναν την περασμένη εβδομάδα να παραταθεί το τρέχον πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2016, αλλά οι διαφωνίες για τους όρους και το τι θα συμβεί στη συνέχεια, υπονόμευσαν αυτό το σχέδιο.

Το τρέχον πρόγραμμα λήγει στα τέλη Ιουνίου και, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι η Ελλάδα δεν θα ξεμείνει από ρευστό έως το τέλος Μαρτίου, προτάθηκε η Ελλάδα να αποκτήσει πρόσβαση στα 10,9 δισ. ευρώ που προορίζονταν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αναφέρει η εφημερίδα.

«Αυτό που προσφέραμε θα σήμαινε ότι η Ελλάδα θα ήταν πλήρως χρηματοδοτημένη μέχρι το Μάρτιο του 2016» δήλωσε μία πηγή, αναφερόμενη στη συνάντηση Τσίπρα – Γιούνκερ – Ντάισελμπλουμ την περασμένη εβδομάδα.

Στη συνάντηση αυτή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι κ.κ. Γιούνκερ και Ντάισελμπλουμ πρόσφεραν την επέκταση και επιπλέον χρηματοδότηση με αντάλλαγμα η Ελλάδα να εφαρμόσει συγκεκριμένα μέτρα, καθώς και περικοπές συντάξεων και φορολογικές αυξήσεις, δήλωσαν οι ίδιες πηγές. Αλλά ο κ. Τσίπρας απέρριψε αυτούς τους όρους ως απαράδεκτους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here