Μνημόνιο ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας-Βενεζουέλας

Μνημόνιο συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα υπέγραψαν Ελλάδα και Βενεζουέλα στο υπουργείο Εξωτερικών στο Καράκας. Το μνημόνιο υπέγραψαν ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Τσίπρας, και ο υφυπουργός Υδρογονανθράκων της Βενεζουέλας, Angel Gonzalez.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, η υπογραφή του μνημονίου έγινε στο πλαίσιο περαιτέρω ενίσχυσης και σύσφιξης της συνεργασίας των δύο χωρών και αποτελεί το επιστέγασμα της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο Γ. Τσίπρας στο Καράκας, από 28 Ιουλίου έως 1η Αυγούστου. Ο κ. Τσίπρας είχε σειρά συναντήσεων με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Βενεζουέλας, όπως η υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Delsy Rodriguez και ο υπουργός Πετρελαίων και Ορυχείων Asdrubal Chavez.

Στο χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της τελετής, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι η υπογραφή του μνημονίου στον ενεργειακό τομέα αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την ενδυνάμωση της συνεργασίας προς όφελος των δύο λαών και για περαιτέρω σύσφιξη των δεσμών φιλίας που συνδέουν τις δύο χώρες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here