ΜΜΕ προβάλλουν φρικιαστικό βίντεο: Ουδείς ασχολείται!

Εδώ και λίγη ώρα ιστοσελίδες έχουν αναρτήσει ένα φρικιαστικό βίντεο, όπου καταγράφεται η στιγμή του ξυλοδαρμού τριών ανθρώπων και η δολοφονία του ενός εκ των τριών. Το βίντεο έχει καταγράψει εισβολή ατόμων σε οίκημα και τον άγριο ξυλοδαρμό τριών ανθρώπων με παλούκια, ενώ καταγράφεται και το μαχαίρωμα του ενός.

Οι ιστοσελίδες αναπαρήγαγαν άκριτα το βίντεο, ενώ η δημοσιοποίησή του δεν εξυπηρετεί απολύτως τίποτα στην διαλεύκανση της υπόθεσης. Οι ιστοσελίδες εστιάζουν μάλιστα στο γεγονός πως οι δράστες και τα θύματα είναι αλλοδαποί.

Τα άθλια δημοσιεύματα έχουν υπογραφεί στην πλειονότητά τους από αστυνομικούς συντάκτες των ιστοσελίδων, κάτι που δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για το εάν πηγή του εν λόγω βίντεο είναι οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκεται για μια συντονισμένη ενέργεια, μια επιλογή επικίνδυνη για πολλούς λόγους, που παραβιάζει ξεκάθαρα νόμους του κράτους και τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας άμεσα και να ελέγξει ποιός ευθύνεται για την αθλιότητα που παρακολουθούν οι πολίτες στις οθόνες τους.

Η δε ΕΣΗΕΑ οφείλει να παρέμβει για να διαφυλάξει για μία έστω φορά το κοινό από μια πραγματική απειλή: τον εκφασισμό με πρόσχημα την ενημέρωση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here