Μητσοτάκης: Ζήτησε παρέμβαση του ΠτΔ για να έρθει η συμφωνία το συντομότερο στη Βουλή

Την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για να έρθει το συντομότερο η συμφωνία αναφορικά με το ονοματολογικό στο κοινοβούλιο «ώστε να διαπιστωθεί αν η ίδια η Βουλή περιβάλλει τη συμφωνία αυτή με την εμπιστοσύνη της» ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

«Το Σύνταγμα καθορίζει σαφώς τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας. Με πλήρη σεβασμό του Συντάγματος θα πράξω αυτό που μου αναλογεί», ;ήταν η απάντηση του ΠτΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης,  χαρακτήρισε κακή και βαθιά προβληματική την συμφωνία, όχι μόνο διότι «εκχωρεί την μακεδονική γλώσσα και εθνότητα, πράγμα που είναι μη αποδεκτό, αλλά και γιατί η κυβέρνηση δεν διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση να υπογράψει αυτή τη συμφωνία από τη στιγμή που ο ένας κυβερνητικός εταίρος έχει ταχθεί εναντίον της».

Ο αρχηγός της Νδ συνεχίζει έτσι την απίστευτη λαικιστική στάση του επιχειρώντας να εκμεταλλευτεί πολιτικά την πατριδοκαπηλεία των «μακεδονομάχων», σε βάρος του εθνικού συμφέροντος.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here