Μητσοτάκης: Θα βρεθούμε απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών

«Θα βρεθούμε απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, από τις Μοίρες, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στην Κρήτη.

Σε σύντομο χαιρετισμό του έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ. στις Μοίρες ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «κακή» τη Συμφωνία και πρόσθεσε ότι το μήνυμα αυτό έχει ιδιαίτερη αξία στην Κρήτη, με δεδομένο ότι στις αρχές του 20ου αιώνα Κρητικοί πολέμησαν στη Μακεδονία. «Να σας πω ότι και ο παππούς μου Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν εθελοντής και πολέμησε σε Μπιζάνι και Σιάτιστα. Κάποιοι συμπολεμιστές του δεν γύρισαν ποτέ. Τη μνήμη τους τιμούμε και την ιστορία τους θυμόμαστε» είπε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη και τοπικά στελέχη, έκανε αναφορά στις επερχόμενες εκλογές, διευκρινίζοντας ότι εκτός από τις εθνικές, μεγάλη σημασία έχουν τόσο οι ευρωεκλογές, όσο οι δημοτικές και οι περιφερειακές.

Απηύθυνε παράλληλα πρόσκληση συστράτευσης σε πολίτες που ποτέ μέχρι σήμερα δεν ψήφισαν Ν.Δ. και βλέπουν ότι πλέον το κόμμα έχει ανανεωθεί, και κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη.

«Σας ζήτω να έρθετε κοντά μας, όχι μόνο τα παραδοσιακά στελέχη. Να καλοδεχθούμε και όσους δεν είχαν ψηφίσει ποτέ Ν.Δ. και βλέπουν ότι μπορούν να μας εμπιστευτούν τις ελπίδες τους. Βλέπουν ότι κάτι έχει αλλάξει, έχουμε νέους ανθρώπους με φρέσκες ιδέες. Στα νέα παιδιά να πω να έρθουν να ψηφίσουν γιατί η αποχή είναι ζιζάνιο και η συμμετοχή βάλσαμο για τη δημοκρατία».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ζήτησε οι πολίτες να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους ενώ δήλωσε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα, εφόσον υπάρχει ενότητα, όπως είπε: «Ας αφήσουμε τους διχασμούς του παρελθόντος. Με τόσα ανοιχτά μέτωπα δεν μπορούμε να είμαστε διχασμένοι. Σας στέλνω μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας. Μπορούμε καλύτερα, αξίζουμε καλύτερα και με την Ν.Δ. θα τα καταφέρουμε».

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στο Αρχαιολογικό μουσείο Μεσσαράς. Στη διάρκεια της ενημέρωσης από την Προϊσταμένη Εφορίας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, Βασιλική Συθιακάκη, ο κ. Μητσοτάκης έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το έργο που βρίσκεται στη φάση της ένταξης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και η ολοκλήρωσή του υπολογίζεται 24 μήνες από την έναρξη των εργασιών.

Το μουσείο θα είναι σύγχρονο και θα συνδέει όλα τα αρχαιολογικά μνημεία της περιοχής, ενώ εξέχουσα θέση θα έχει το ανάκτορο της Φαιστού. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Ρωμαϊκή Γόρτυνα που όπως ενημερώθηκε, υπήρξε κέντρο αναφοράς με πληθυσμό που υπολογίζεται ότι ξεπερνούσε τις 60.000, ενώ εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί ξανά το χώρο και να δει από κοντά την έκθεση όταν θα έχει ολοκληρωθεί, αλλά και να είναι παρών στα εγκαίνια του.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here