Μητσοτάκης: Στη Βουλή η αλήθεια για τις ευθύνες της κυβέρνησης για το 4ο μνημόνιο

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ)

Για τα αποτελέσματα του Eurogroup και την οικονομία θα τα πούμε στη Βουλή, ώστε να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο σύντομο διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Για τα εθνικά είμαι πάντα στη διάθεση της κυβέρνησης και όταν υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν κατ’ ιδίαν είμαι πάντα στη διάθεση σας» προσέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τη ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης ήταν ξεκάθαρος πως η συζήτηση θα γίνει στη Βουλή, για να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός. Μόνο έτσι θα μάθει όλη την αλήθεια για τις ευθύνες της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου για το τέταρτο Μνημόνιο με τα πολύ σκληρά μέτρα λιτότητας, που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας και δέσμευσε τη χώρα για πολλά χρόνια μετά τη λήξη της θητείας της Κυβέρνησής του.

Αναφορικά με το Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, υπέρ μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης. Με επανένωση του νησιού, με εφαρμογή των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου. Χωρίς ξένα στρατεύματα και χωρίς την παρωχημένη λογική εγγυήσεων και επεμβατικών δικαιωμάτων.

Ο Αλέξης Τσιπρας υποδεχόμενος τον κ. Μητσοτάκη είπε πως αποτελεί θεσμική υποχρέωσή του να ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για τα εθνικά θέματα, παρά τις οποίες διαφωνίες υπάρχουν.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι είναι πάντα στη διάθεση της κυβέρνησης.

«Πάντα οι σκέψεις και οι στρατηγικές πρέπει να περιφρουρούνται (…) αλλά ζούμε στην εποχή της ενημέρωσης και της ταχύτητας, και όλα μαθαίνονται πολύ γρήγορα» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσιπρας υποδεχόμενος τον πρόεδρο της ΝΔ ζήτησε να ενημερωθεί για την εξέλιξη της πορείας της υγείας της Ντόρας Μπακογιάννη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here