Μητσοτάκης σε Γιούνκερ: Ρύθμιση χρέους χωρίς προϋποθέσεις

Την θέση του, οτι η ΝΔ δεν δεσμεύεται από το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης, καθώς έχει εκπονήσει δικό της αναπτυξιακό σχέδιο, επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ. Κ. Γιούνκερ, κατά τη συνάντηση που είχαν.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης, επεσήμανε στον κ. Γιούνκερ, την προσήλωσή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις μεταρρυθμίσεις και την εφαρμογή τους και ανέπτυξε τους λόγους για τους οποίους η ΝΔ είναι μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις μεγάλες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η χώρα το επόμενο διάστημα με τις αλλαγές που γίνονται στην ΕΕ.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από τον Πρόεδρο της Κομισιόν να προχωρήσει η διευθέτηση του χρέους, χωρίς προϋποθέσεις , καθώς πρόκειται για μια υπόσχεση των πιστωτών που εκκρεμεί από το Νοέμβριο του 2012. Την απόφαση αυτή, μάλιστα, είχε λάβει τότε το Eurogroup με επικεφαλής τον Ζαν Κλωντ Γιουνκερ.

Ο κ.Μητσοτάκης επανέλαβε επίσης ότι δεν τον δεσμεύει το αναπτυξιακό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η ΝΔ έχει επεξεργαστεί πλήρως της δική αναπτυξιακή πρόταση η οποία στοχεύει στην προσέλκυση επενδύσεων και μέσω της μείωσης της φορολογίας.

Γιούνκερ και Μητσοτάκης μίλησαν επίσης για τις επόμενες ευρωεκλογές, στις 26 Μαΐου 2019. Ο κ. Γιουνκερ ήταν ως γνωστόν υποψήφιος Πρόεδρος της Κομισιόν από ΕΛΚ στις ευρωεκλογές του 2014. Το ΕΛΚ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη τότε και ο κ. Γιουνκερ εξελέγη Πρόεδρος από το Ευρωκοινοβούλιο μετά την πρόταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Τώρα το ΕΛΚ ετοιμάζεται για τις επόμενες ευρωεκλογές, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό ο επικεφαλής της καμπάνιας Ντάρα Μέρφι θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 29 και 30 Μαΐου και θα συναντήσει και τον κ. Μητσοτάκη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here