Μητσοτάκης, «μακεδονομάχος» και στη Κοζάνη

Την Κοζάνη επισκέφθηκε το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης, όπου ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση των τοπικών οργανώσεων της Ν.Δ. σε Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα.

Κάνοντας ειδική αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, υποστήριξε ότι «ο κ. Τσίπρας, από την πρώτη στιγμή, ήταν ξεκάθαρο ότι ήθελε να δώσει “λύση” στο ζήτημα αυτό».

«Δεν ξέρω πραγματικά τι γραμμάτια είχε αναλάβει να εξοφλήσει και δεν ξέρω ο ίδιος πως πιστεύει ότι μπορεί να ωφεληθεί από μία τέτοια πρωτοβουλία. Η αλήθεια όμως, είναι δυστυχώς πολύ σκληρή για τη χώρα μας.

Κριτική στον Π. Καμμένο 

Κριτική άσκησε και στον κ. Καμμένο, τον οποίο χαρακτήρισε ως «όψιμο μακεδονομάχο».

«Θέσαμε προ των ευθυνών του και τον όψιμο τώρα “μακεδονομάχο”, ο οποίος ξέχασε να μας πει, όμως, ότι τον περασμένο Ιούνιο είχε τη δυνατότητα να ρίξει την κυβέρνηση στην πρόταση δυσπιστίας που είχαμε καταθέσει και δεν το έκανε.

»Και είναι αυτός που έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη γιατί έδωσε στον κ. Κοτζιά και στον κ. Τσίπρα το στυλό να υπογράψουν τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Οι τρεις δεσμεύσεις για τη Μακεδονία

Ο κ. Μητσοτάκης, στη συνέχεια, δεσμεύτηκε για την ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο την προστασία της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

«Το πρώτο, το οποίο θα κάνω, είναι ότι ως επόμενος Πρωθυπουργός, δεν πρόκειται να απεμπολήσω το δικαίωμα της Ελλάδος να θέσει βέτο στην ενταξιακή διαδικασία των Σκοπίων, εφόσον κρίνω ότι δεν εξυπηρετούνται τα εθνικά συμφέροντα» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Το δεύτερο -συνέχισε- είναι ότι «θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να κατοχυρώσω τα μακεδονικά προϊόντα, τα οποία σήμερα κινδυνεύουν από αυτή τη συμφωνία και είναι ουσιαστικά απροστάτευτα».

Και πρόσθεσε: «Το τρίτο που θα κάνω, είναι ότι θα εκπονήσουμε ως Νέα Δημοκρατία ένα συγκροτημένο τολμηρό αναπτυξιακό σχέδιο συνολικά για τη Μακεδονία, για τη Βόρεια Ελλάδα, με ειδική αναφορά και ειδική μνεία στη Δυτική Μακεδονία. Εάν η Βόρεια Ελλάδα χρειαζόταν πάντα ένα τέτοιο σχέδιο, σήμερα,  μετά από αυτή τη συμφωνία ,το χρειάζεται δύο φορές».

Εκλογές στις 26 Μαΐου

Όσον αφορά τις βουλευτικές εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την εκτίμηση ότι θα πραγματοποιηθούν στις 26 Μαΐου, μαζί με τις ευρωπαϊκές και αυτοδιοικητικές.

«Η Ελλάδα αξίζει καλύτερα, μπορούμε καλύτερα με μια αξιόπιστη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, για να οδηγήσουμε τη χώρα στην ανάταξη, την ελπίδα, την αισιοδοξία» κατέληξε, πανηγυρικά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here