Μητσοτάκης προς υπουργούς: Η ευθύνη είναι συλλογική

«Η ευθύνη για τις πράξεις και τις παραλείψεις της κυβέρνησης είναι συλλογική», είπε σήμερα στην τηλεδιάσκεψη του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, σε μια προσπάθεια να διαχύσει τις δικές του ευθύνες.
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός φέρεται να υπογράμμισε προς τους υπουργούς ότι «θέλω να υπενθυμίσω ότι η ευθύνη για τις πράξεις και τις παραλείψεις της κυβέρνησης είναι συλλογική. Όλοι μαζί πιστωνόμαστε τα θετικά της κυβερνητικής δράσης και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε, με αυτοκριτική διάθεση, την ευθύνη για τυχόν λάθη και μεριμνούμε για να τα διορθώσουμε.
Δεν είναι πολιτικά και ηθικά αποδεκτό, οποιοσδήποτε υπουργός να μετακυλύει ευθύνες σε άλλους υπουργούς ή να αποφεύγει να στηρίζει επιλογές της κυβέρνησης ή να αναγνωρίζει αστοχίες επικαλούμενος αναρμοδιότητα», προσθέτοντας ότι «έχουμε μπροστά μας δύσκολες προκλήσεις. Είμαστε συλλογικό όργανο και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε την ευθύνη και των επιτυχιών μας, αλλά και των όποιων αστοχιών μας».
Το ερώτημα είναι αν η αναφορά Μητσοτάκη για μετακύληση ευθυνών είχε συγκεκριμένους «παραλήπτες» καθώς το τελευταίο διάστημα ήταν ουκ ολίγοι οι υπουργοί που μετά από ένα «φιάσκο» (πχ μάσκες στα σχολεία), άρχισαν τα… αλληλοκαρφώματα, ενώ δεν έχουν λείψει και τα «καρφιά» μεταξύ υπουργών για άλλα ζητήματα (πχ Κουμουτσάκος-Χαρδαλιάς για τη μετάληψη).
Δηκτικός ΣΥΡΙΖΑ
Σχολιάζοντας τα ρεπορτάζ από το Υπουργικό Συμβούλιο, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε δηκτικά ότι «Ο κ. Μητσοτάκης δεν χρειάζεται να αγχώνεται για τον τραγέλαφο να τσακώνονται δημόσια οι υπουργοί του «επιτελικού» κράτους του για κάθε φιάσκο και τις ευθύνες για τις παλινωδίες της κυβέρνησής του.
Από τις μάσκες αλεξίπτωτα στους μαθητές, το κομφούζιο στις συγκοινωνίες εν μέσω έκρηξης κρουσμάτων, μέχρι την παντελή αδιαφορία για τις πρωτοφανείς καταστροφές στην Καρδίτσα και την ιστορική εξαπάτηση με την «ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών». Κάθε αδιέξοδο και κάθε παλινωδία σε βάρος των πολιτών έχουν την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη».
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here