Μητσοτάκης προκλητικός και εκτός τόπου: Δήλωσε ικανοποίηση για τον αριθμό των νεκρών της πανδημίας-Κουνά ξανά το δάκτυλο στους πολίτες

 Με μια κυνική ομιλία ότι είναι ικανοποιημένος από τον ριθμό των νεκρών της πανδημίας επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να απαντήσει στο σφυροκόπημα της αντιπολίτευσης για την αποτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού κουνώντας ταυτόχρονα προκλητικά για μια ακόμα φορά το δάχτυλο στους πολίτες απειλώντας τους πως αν δεν πειθαρχήσουν θα έχουν την ευθύνη για την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε, αφήνοντας ενεούς τους πάντες, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τον αριθμό των νεκρών στη χώρα μας από κορωνοϊό, λέγοντας πως είναι «επιτυχία» αφού εάν ήμασταν στον μέσο ευρωπαϊκό όρο θα είχαμε ακόμα 8.000 νεκρούς. «Σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό Οργανισμό Υγείας, η Ελλάδα είναι στην 23η θέση σε απώλειες ανθρώπων ανά εκατομμύριο. Εάν ήμασταν στον ευρωπαϊκό μέσο όρο θα είχαμε χάσει ακόμα 8.000 ανθρώπους, μία κωμόπολη» είπε χαρακτηριστικά.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε να εκφράζει την ικανοποίησή του για τον αριθμό των νεκρών στη χώρα μας λέγοντας πως και «στον δείκτη της πρόσθετης θνησιμότητας η χώρα μας έχει από τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη, με 6,6% βάσει μίας γαλλικής μελέτης».

Κούνησε για μια ακόμα φορά το δάχτυλο στους πολίτες

Ο πρωθυπουργός προσπάθησε να υπερασπιστεί την απόφασή του, αγνοώντας τη διαφωνία της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, να επιτρέψει τις διαδημοτικές μετακινήσεις τα σαββατοκύριακα κουνώντας το δάχτυλο στους πολίτες και καθιστώντας τους υπεύθυνους για το ρίσκο που ο ίδιος επέλεξε να πάρει.

«Δεν μιλάμε για άνοιγμα, αλλά για αναπροσαρμογή δραστηριοτήτων. Περισσότερη ελευθερία σημαίνει και περισσότερη υπευθυνότητα. Τώρα, οι συνωστισμοί θα είναι αδικαιολόγητοι. Και με τον ίδιο τρόπο, με τον οποίο οι περιορισμοί μειώθηκαν, μπορεί να επανέλθουν» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθώντας το αφήγημα για την εκτόξευση των κρουσμάτων αναφέρθηκε στις σχεδόν «700 διαδηλώσεις» αλλά και στα κορωνοπάρτι και άλλα φαινόμενα που παρατηρήθηκαν και μαρτυρούν τη χαλάρωση των πολιτών το τελευταίο διάστημα.

Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, υποστήριξε ότι η εικόνα καταστροφής που προβάλει η αντιπολίτευση είναι ένα ψέμα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here