Μητσοτάκης: Προαναγγέλλει χαλάρωση μέτρων το επόμενο 48ωρο εν μέσω «έκρηξης» διασωληνωμένων

Λίγες μόλις ώρες πριν καταγραφεί το διπλό αρνητικό ρεκόρ από τον ΕΟΔΥ με 3.465 νέα κρούσματα και 630 διασωληνωμένους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παίζοντας κυριολεκτικά με τη φωτιά, έσπευσε να προαναγγείλει άμεση χαλάρωση μέτρων του lockdown.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN εξέφρασε την αισιοδοξία του πως εντός των επομένων 10 ημερών θα υπάρξει μία «επιπέδωση» του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ επιβεβαιώνει τις πληροφορίες πως εντός των επομένων 48 ωρών θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τη «στρατηγική σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα».

«Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Όλοι μας είμαστε κουρασμένοι από την πολύμηνη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού. Στην Ελλάδα έχουμε περιορίσει την οικονομική δραστηριότητα εδώ και 4 με 5 εβδομάδες εν αναμονή του τρίτου κύματος της πανδημίας, το οποίο πλέον είναι σε εξέλιξη. Εάν δεν είχαμε λάβει τα συγκεκριμένα μέτρα, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα. Ασφαλώς το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι κάτω από μεγάλη πίεση, αλλά είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Αναμένω ότι τις επόμενες 10 ημέρες θα υπάρξει επιπέδωση της επιδημιολογικής καμπύλης» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε:

«Ταυτόχρονα θα πρέπει να εφαρμόσουμε μία “έξυπνη” στρατηγική, ώστε να γίνουν εκ νέου ενεργοί οι πολίτες μας, χωρίς να υπονομεύουμε τη στρατηγική αναχαίτισης του ιού. Αυτή είναι η ισορροπία, που πρέπει να επιτύχουμε, ήτοι πως αφήνουμε στους πολίτες κάποιο βαθμό ελευθερίας χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τη συνολική στρατηγική μας. Αυτό ακριβώς κάνουμε τώρα και θα προβούμε σε σχετικές ανακοινώσεις εντός των επομένων 48 ωρών. Έχουμε ενισχύσει σημαντικά το ΕΣΥ, έχουμε υπερδιπλασιάσει τις κλίνες ΜΕΘ τον τελευταίο χρόνο».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here